Jobbik: Orbán lehet a Quaestor-csőd egyik felelőse

2016. november 26. 16:47

A Quaestornak nagy kárt okozott Orbán Viktor, amikor arról beszélt: a brókercégekben nincs biztonságban az emberek pénze – nyilatkozta Szilágyi György. A Jobbikos képviselő szerint nemcsak Orbán Viktor miniszterelnök, de kormányának több tagja is egyik okozója lehetett a Quaestor-csődnek, sőt azt is elképzelhetőnek látja, hogy „fideszes oligarchák” próbáltak hasznot húzni a csődből.

2016. november 26. 16:47

A Jobbik szerint az utóbbi napokban nyilvánosságra került információk alapján Orbán Viktor miniszterelnök, valamint kormányának több tagja is egyik okozója lehetett a Quaestor-csődnek.

Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szombaton, Budapesten sajtótájékoztatón szólította fel a kormányfőt és a kabinetet, hogy Quaestor-ügyben válaszolja meg azokat a kérdéseket, amelyeket Tarsoly Csaba korábbi cégvezér interjúja felvet.

Jobbik: Orbán kárt okozott a Quaestornak

A Jobbik politikusa rámutatott arra, hogy a Quaestornak nagy kárt okozott Orbán Viktor rádiónyilatkozata, amelyben a kormányfő azt mondta: a brókercégekben nincs biztonságban az emberek pénze.

Szilágyi György felidézte: Tarsoly Csaba arról is beszélt, hogy ígéretet kapott a Quaestor bankkonszolidációhoz hasonló megmentésére, azonban ez nem történt meg. A politikus feltette a kérdést: vajon ez nem csak időhúzás volt annak biztosítására, hogy a „fideszes barátok, rokonok, hűbéresek” az utolsó napokban kivehessék pénzüket?

Milyen kapcsolat van Orbán és Tarsoly között?

Az ellenzéki képviselő megjegyezte, szerinte elképzelhető, hogy „fideszes oligarchák” a BudaCash-hez hasonlóan a Quaestor környékén is megjelennek, és megpróbálnak hasznot húzni a csődből.

Szilágyi György további kérdésként felvetette, milyen kapcsolat van Orbán Viktor és Tarsoly Csaba között, valamint a miniszterelnök és a Quaestor-vezér „jobbkeze” között. Orbán Viktor és Puska Péter egy találkozásáról ugyanis kép is készült egy labdarúgó mérkőzés VIP-páholyában - tette hozzá a jobbikos politikus.

(MTI)

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rike
2016. november 28. 17:14
"Orbán Viktor és Puska Péter egy találkozásáról ugyanis kép is készült egy labdarúgó mérkőzés VIP-páholyában - tette hozzá a jobbikos politikus. (MTI)" Gyurcsányt meg egy pornósztárral fényképezték le. És?
csuka
2016. november 28. 05:30
Javított cím: Orbán a quaestor csőd egyik felelőse
Text adósság
2016. november 28. 05:15
Sőt Orbán a felelős, hogy Bóna Vuzi lett!
eresgé
2016. november 28. 02:45
Tenyleg ki ugrik meg erre a suketelesre? Tudjak vonaek, hogy a valasztast ugy kell megnyerni, hogy az embereket meg kell gyozni, szavazzanak rajuk? Mert talan szolni kene nekik, hatha nem tudjak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!