BKV-vezér: A metró az egyik legbiztonságosabb közlekedési eszköz

2017. július 04. 09:36

Nem veszélyeztették az utasbiztonságot, és nem voltak komolyak a 3-as metró felújított szerelvényeinek hibái, így a héten az utazóközönség visszakaphatja a metrókocsikat – nyilatkozta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója.

2017. július 04. 09:36

Mind világviszonylatban, mind Budapesten a metrózás az egyik legbiztonságosabb közlekedési mód – jelentette ki a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Bolla Tibor úgy vélekedett, hogy a felújított szerelvények kiütközött hibái nem olyan súlyosak, mint ahogyan az sok helyen megjelent. A problémák bosszantóak voltak, de nem veszélyeztették az utasbiztonságot – szögezte le, hozzátéve: az ajtónyitási gondokat okozó kábel- és szoftverhibát kijavították a mérnökök.

Apróbb rendellenességek még előfordulnak, például az utastájékoztatási rendszerben, a hét második felében azonban remélhetőleg visszakapják az utasok a felújított szerelvényeket az M3-as vonalon – közölte az elnök-vezérigazgató.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2017. július 04. 10:27
Ez igaz is. Sokkal biztonságosabb, mint egy autóban ülni, amikor nem tudhatod, hogy melyik marha ült be pl. ittasan, bedrogozva, vagy alszik el a volán előtt.
liberálzöld.
2017. július 04. 10:16
... bár én szolgálati autóval járok, pedig az sokkal veszélyesebb. "BKV-vezér: A metró az egyik legbiztonságosabb közlekedési eszköz" ...
exfahrenheit
2017. július 04. 10:14
"A metró az egyik legbiztonságosabb közlekedési eszköz" a tények ismeretében ez elég kétségbeejtő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!