Gulyás Gergely: Támogatjuk a korrupciós ügyek lassabb elévülését

2017. szeptember 17. 16:59

Nincs szükség népszavazásra, a kormány prioritásként kezeli a korrupciós ügyek elévülési idejének meghosszabbítását – fejtette ki a Fidesz képviselője vasárnap.

2017. szeptember 17. 16:59

Fidesz is indokoltnak tartja az elévülési idő meghosszabbítását a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetében, ehhez nincs szükség aláírást gyűjteni népszavazáshoz – mondta az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke vasárnap az MTI-nek.

Gulyás Gergely hozzátette: elegendő lenne, ha a témában népszavazást kezdeményező ellenzéki pártok bármely képviselője az Országgyűlésnek törvényjavaslatot nyújtana be erről, amelyet a Fidesz támogatna.

Gulyás Gergely azzal kapcsolatban ismertette a Fidesz álláspontját, hogy vasárnap megkezdődött a korrupciós bűncselekmények elévülésének meghosszabbításáról kezdeményezett népszavazás aláírásgyűjtése.

Ha az ellenzék valóban a korrupció elleni küzdelem részének tekinti a kezdeményezést, és nemcsak valamilyen politikai akciót akar, hanem az a célja, hogy az elévülési idő legalább 12 év legyen minden korrupcióval összefüggő bűncselekmény esetén, akkor teljesen felesleges aláírást gyűjteni - hangsúlyozta a nagyobbik kormánypárt politikusa. Elegendő, tette hozzá, ha a kezdeményezésben részt vevő ellenzéki pártok bármely képviselője benyújtja ezt a javaslatot az Országgyűlésnek. Közölte: „a Fidesz ezt a javaslatot támogatni fogja”.

A kormánypárti politikus kitért arra, hogy az említett ügyben a népszavazás ebben az országgyűlési ciklusban nem tartható már meg. Annak azonban semmi akadálya, hogy néhány hét alatt a büntető törvénykönyv elévülési szabályainak módosításával közösen fogadják el az elévülésre vonatkozó szigorúbb szabályokat a korrupcióval összefüggő bűncselekmények esetén – jelentette ki.

Gulyás Gergely azt mondta, a korrupció miatti elszámoltatás nem volt elégséges, ez látszik az Európai Bizottság néhány héttel ezelőtti jelentéséből, amely a több száz milliárdos 4-es metróberuházásnak a balliberális kormány alatti lebonyolításával kapcsolatosan tárt fel óriási korrupciós visszaéléseket. „A mi várakozásainkhoz”, valamint „a Gyurcsány-korszak bűneihez és korrupciós gyakorlatához” képest nap mint nap lehet újabb és újabb információkat hallani, időnként még a volt szocialista miniszterelnöktől is – tette hozzá.

(MTI)

Összesen 191 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
realista
2017. szeptember 18. 16:02
A Fidesz tisztában van vele, hogy míg a komcsi utódpártok váltogatják egymást, addig nem kockáztatnak semmit, mert "holló a hollónak nem vájja ki a szemét". Nyilván ezért nem volt semmiféle elszámoltatás a "rendszerváltás" óta. Ez a kéz kezet mos játék csak akkor fog megszűnni, ha a Jobbik nyer - a Fidesz ezért is tekinti egyetlen ellenfelének a Jobbikot.
noMores
2017. szeptember 18. 06:31
:DDDDDDDDD A vagogaboros cikket ugyanazok az egybites agyhalottak minuszoltak, akik itt tapsikolnak, pedig a tartalma mindkettonek ugyanaz:)))))) Az oktatas csodje a fideszes birkahadsereg:(
áfonya
2017. szeptember 18. 03:57
Körmös ballibsik most verik a nyálukat a korrupcióval kapcsolatosan ,mikor a bűnük elévült ,mikor az összerabolt vagyonok megfoghatatlanok ,pénzeknek hűlt helyük ... ki volt ez számítva , a kommunista kádári figurák 1989 után elsőnek oda tolakodtak kormányra , jól összelopták magukat ,országot csődbe kormányozták ,aztán szépen leléptek várakozási időt betartva elévüljön a bűnük...... Most már tisztának érzik magukat verik a mellüket mint "becsületesek", mutogatnak tolvajoznak ... De 2018 választásra ismét pénzszagot éreznek ,kezdenek ismét visszatolakodni a hatalomba. Hátha a népet ismét lóvá teszik ,ismét csontig kifosztják a kasszát országot brüsszel is jól járna ismét, fecóka vállát megsimogatná a vén piás. .
áfonya
2017. szeptember 18. 02:04
Brüsszeli vezetőknél kéne kezdeni a korrupció felszámolását ,mert a ballibsik Brüsszel tükörképe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!