Morvai: „Illegitim banánköztársaságnak” próbálják láttatni Magyarországot

2018. június 27. 14:43

A Sargentini-jelentés elfogadása kapcsán a független EP-képviselő kifejtette: a nemzeti-konzervatív magyar kormány harmadszori, nagy arányú győzelmét démonizálással igyekeznek megmagyarázni Nyugat-Európában.

2018. június 27. 14:43

Illegitim banánköztársaságnak” próbálják láttatni Magyarországot a Soros Györgyhöz közel álló európai erők a saját hatalmuk védelme érdekében. Erről Morvai Krisztina, független Európai Parlamenti képviselő beszélt a Karc FM-en, miután az EP Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottsága elfogadta a Magyarországot elítélő Sargentini-jelentést. A magyar politikus emlékeztetett: ugyanezen a napon előterjesztettek egy olyan határozatot is, amely elfogadhatatlannak minősítené a migránsoknak segítséget nyújtó civil szervezetek kriminalizálását, vagyis a nemrég elfogadott Stop Soros törvényt.

Morvai Krisztina szerint ezek a lépések egyrészt azt a célt szolgálják, hogy visszaállítsák azt a – nyugati nagyhatalmak és gazdasági erők szempontjából – sokáig jól működő rendszert, amelynek lényege: „a gazdasági hatalom leadja a megrendelést, a politikai hatalom teljesíti azt, a média pedig eladja az embereknek”. Ezt a metódust borította fel ugyanis a 2010-ben megválasztott nemzeti-konzervatív magyar kormány, amelynek a harmadszori, nagy arányú győzelmét Nyugat Európában igyekeznek démonizálással megmagyarázni a saját választóiknak. 

A független EP képviselő szerint ugyanis a másik fontos mozgatórugója a Magyarország-ellenes jelentéseknek az a félelem, hogy nyugaton is egyre többen hallják meg a V4-ek felől érkező hangokat, és fellázadnak saját vezetőik ellen. Ha azonban elhitetik azt, hogy Magyarországon és Lengyelországban csorbulnak az emberi jogok, lebomlik a demokrácia és megszűnt a sajtószabadság, akkor el lehet érni, hogy ne tekintsenek mintaként ezekre az országokra.

Morvai Krisztina ezzel együtt úgy látja: a migrációs politikában az Európai Unió döntéshozói egyértelműen Soros György, mint gazdasági hatalom megrendelését teljesítik. A közös európai migrációs tervet pedig azért igyekeznek mihamarabb tető alá hozni, mert a 2019-es európai parlamenti választások után felálló Európai Parlamentben már nem biztos, hogy meghoznák a migránsok tömeges behívását elősegítő döntéseket.

(MTI)

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Türelem
2018. június 27. 18:45
A Karc FM Rádió készített egy nagyon színvonalas interjút Morvai Krisztinával. Krisztina az egyetlen értelmiséginek tekinthető személyiség a Jobbik térfelén, s az egyetlen felkészült női politikus, beleértve a kormánypártokat is. Most eltekintenék attól, hogy páratlan tehetségét éppen a Jobbik szimpatizánsaként kamatoztatta. Azt viszont csak az irigyei és intellektuálisan a lába nyomába sem érők kérdőjelezhetik meg, hogy a legszínvonalasabban és a legkövetkezetesebben képviselte, képviseli Magyarország érdekeit az EP-ben. Morvainál értelmesebben, az átlag számára is érthetőbben még senki sem - a kormánypárti politikusokat is beleértve - magyarázta el például a Sargentini-jelentés hátterét. Miért nem a közszolgálati médiában kap erre lehetőséget, a sok felkészületlen ifjú titán elemző helyett? Lehet Morvai Krisztinához érzelmileg viszonyulni, utálni, vagy éppen szeretni, magam a teljesítményét, intellektusát értékelem azokban a kérdésekben, amely sorsdöntőek Európa és Magyarország számára. A nívótlan megjegyzéseket meghagyom a szellemi törpéknek....
yndi
2018. június 27. 16:12
Dolgozik a csaj a következő 5 évi EP-s apanázsért. Kérdés, kiérdemli-e.
luga
2018. június 27. 15:18
Döbbenetes, hogy veszi a bátorságot egy ilyen Sargentini Soros zsoldos, és kizárólag Soros ügynök szervezetektől, és balliberális újságokból, (no meg ő az egy napos magyarországi útja alkalmából szerzett értesülései alapján összeüt az Unió nevében egy nem is tudom, mit. Minősített hazugságok gyűjteményét. Hülyének minősíti a magyarokat, akik 2010-ben, 2014-ben, és 2018-ban is nagy többséggel választották meg ezt a kormányt. A magyarok szabadságszerető emberek, sokszor bizonyították, ha igaz lenne, amit ez a buta ügynök irkál, ez a kormány már ott lenne, ahol a Gyurcsány kormány. Krisztinának pedig köszönet.
Pelso j.
2018. június 27. 15:11
Ez hülyeség. Nem illegitim, sha már banán: az pedig már rég a felső tíz-nél van. Viszont neked, Krisztina, ott az eldobott héja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!