A Hágai Nemzetközi Bírósághoz fordul a DK a menekültek „éheztetése” miatt

2018. augusztus 25. 16:26

A DK szerint fontos a határok védelme, az emberek biztonsága, de ahogy Iványi Gábor fogalmazott, az emberrel egyidős emberi parancsoktól nem tekinthetünk el – írják.

2018. augusztus 25. 16:26

A DK a Hágai Nemzetközi Bírósághoz fordul az éheztetések ügyében – olvasható Gréczy Zsolt, a párt országgyűlési képviselője MTI-hez eljuttatott közleményében.

„A Demokratikus Koalíció számára elfogadhatatlan, hogy bármilyen kormányrendeletre, törvényre hivatkozva a határhoz érkező menekülteket éheztessék. A tompai és a röszkei határon – Iványi Gábor lelkész társaságában – szerzett tapasztalatok alapján elmondható: napi 1 ember érkezik. A két táborban összesen 120-an várják sorsuk alakulását. Az, hogy ezek a férfiak, nők és gyermekek enni, inni kapjanak, megfelelő orvosi ellátásban részesüljenek, erkölcsi kötelesség. Ezt megvonni semmilyen jogszabályra hivatkozással sem lehetséges” – írják.

„A DK szerint fontos a határok védelme, az emberek biztonsága, de ahogy Iványi Gábor fogalmazott – az emberrel egyidős emberi parancsoktól nem tekinthetünk el. Embertelen törvényeknek pedig nem csak a megalkotása, hanem alkalmazása is bűncselekmény. Tekintettel arra, hogy több civil szervezet is jelezte, hogy éheztetés fordult elő a magyar határon, a DK a Hágai Nemzetközi Bíróság vizsgálatát kezdeményezi, egyúttal kezdeményezzük annak a joghézagnak a megszüntetését is, amely lehetővé teszi menekültek éheztetését. Ehhez törvénymódosítást fogunk beadni” – zárul a közlemény.

(OS-MTI)

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2018. augusztus 27. 10:00
NEM "ÉHEZTETNEK"! Senki itt NEM ÉHEZTET SENKIT! Az, hogy ÉN NEM ADOK GYURCSÁNY FERENCNEK EGY KARÉJ ZSIROSKENYERET, AZ NEM(!!!) AZT JELENTI, HOGY ÉN ÉHEZTETEM GYURCSÁNY FERENCET! Mer' Gyurcsány is meg a migráncsok is bemennek a bótba' oszt vesznek 2db zsömlét..punktum. A migráncsok sok százezer Ft-ot adtak az embercsempészeknek, hogy idehozza őket, tehát VAN PÉNZÜK! Ha őnekik "derogál" bemenni egy szerb boltba, ahová szabadon mehetnek, nyugisan megkérhetnek bárkit, hogy vegyen nekik kaját a magyar boltba--ha ők oda nem mehetnek, márpedig hálisten nem mehetnek. ÚGYHOGY A DK HAMISSÁGOT ÉS HÜLYESÉGET ÁLLIT, MINT MINDIG.EZ A LÉNYEG. MEG PERSZE AZ, HOGY ITT NEM ÉHEZTET SENKI SENKIT, LEGFÖLJEBB A DK HAZUDOZIK ÖSSZEVISSZA--DEHÁT EZ NEM ÚJDONSÁG.
áfonya
2018. augusztus 27. 06:36
Átfogó tényfeltárás:A mai merényletek az ő terveik miatt következnek be-Ha eddig nem ismerted, most megértheted! Coudenhove-Kalergi . Na de vajon kik finanszírozzák a menekültáradatot A Coudenhove - Kalergi Terv Nick Griffin elmondta az EU parlamentben, hogy az európaiak ellenségei, a baloldaliak, globalisták és cionisták célja az európaiak kiirtása saját hazájukban...Ezt a "nem-fehér" bevándorlás és fajkeveredés útján akarják elérni, és folyamatosan hajtják végre gonosz tervüket. Tervük és akcióik fajirtás jellegűek, melyeket le kell állítani és azonnal megszüntetni annak kivitelezését. http://vilaghelyzete.blogspot.com/2017/06/atfogo-tenyfeltarasa-mai-merenyletek-az.html
áfonya
2018. augusztus 27. 06:28
VAGY CSAK A KIVÁLTSÁGOS BETOLAKODÓKNAK JÁR ??? Menekült szeretnék lenni ,ugyan megkapnám e azokat a jogokat amivel a betolakodókat megajándékozzák ,,Merkel asszony válaszolhatna az írásokra .......... Ugyanazokat a juttatásokat kapjam meg, ami ott minden állampolgárnak alapjogon jár. Havi fix ikszezer USD a budapesti bankszámlámra utalva. Rendes, normális, berendezett otthon, 200-250 m2, kis medence, légkondi. Normális autó, nem dízel! Mert környezetbarát vagyok! Valami normális autó... Audi Q6 vagy Mercedesből valami magasabb kategóriájú. Szó sem lehet lapos kocsiról... Nekem isiászom van... Hogy tudnék ki-be szállni egy Lamborghiniből beisiászozva? Évente 17 repülőjegy Budapestre, mert igaz, hogy menekülni akarok innen, de a gendertudatom miatt időnként érezhetem úgy is, hogy most éppen nem akarok menekülni. Családegyesítés joga, akire én azt mondom, hogy az én rokonom, az mind kapjon menekültstátuszt. Mi, magyarok olyanok vagyunk, mint egy kis család! Már az őseink is vérszerződést kötöttek, szóval mi csaknem 10 millióan szegről-végről vérrokonok vagyunk. Rokonok nélkül mit ér a menekültstátusz. Az otthonomtól 10 km-re legyen egy kis berendezett sertéstelep. Szeretem a sertéshúst, és biosertést szeretnék enni ott is, mint itthon. Szóval 100 mangalica legyen a telepen. Legyen a közelben katolikus templom! Nekem is jogom van a szabad vallásgyakorláshoz! Naná, hogy eljárnék hetente 6-szor a templomba hálaimát mondani, hogy ilyen aranyéletem van munka nélkül a mások költségére........ Legyen az otthonom közelében normális strand, ahol hűvösebb napokon a NŐ párommal kifekszünk a napra, ő bikiniben, én meg lazán fürdőnadrágban. Esetleg ha a NŐ páromnak nincs kedve kimenni a partra, akkor a srácokkal ki tudunk ülni sörözni a strandra, úgy mint itthon a Balcsinál. Persze, a sör előtt egy kis sült kolbász csak lemegy. Ha valami még eszembe jut, szólok. Kedves MAGYAROKNAK SEGÍTENI AKARÓ Sargentini, hát ez lenne az én egyszerű, szerény igényem. Ha esetleg a költségek miatt aggódna Szaúd-Arábia, akkor egy alternatív megoldást tudok a menekültelveim megtartása mellett felajánlani Szaúd-Arábiának: Szaúd-Arábia illetékes vezetői beszéljék meg Sorossal, hogy a magyarok maradjanak otthon, és Soros adjon az otthon maradt magyaroknak fejenként 100 ezer dollárt. Ez is tökéletes win-win helyzet: mi itthon maradtunk, Soros meg ahogy tervezte, „segíthetett” sok-sok embernek. Hiszen a „segítés” Soros, Juncker, Merkel, Mogherini és az ön szándéka is. ...... VAGY NEM ????
áfonya
2018. augusztus 27. 06:08
Európát érintő invázióért a balliberális pártok Brüsszel merkel may olasz francia spanyol skandináv országok vezetői felelősek. Európa nem lenne köteles befogadni . LIBSIKÉK UGATHATTOK,ITT A VÁLASZ. ERRŐL KUSSOL A VÖRÖS BANDA. "Miért nem a gazdag arab országokba mennek a migránsok?"-Az Arab Liga elnökétől megkérdezték végre és ITT A VÁLASZ! TW: Akkor magyarázza el, kérem, hogy mégis miért nem akarnak Önökhöz menni ezek a menekültek és migránsok? AAG: Nagyon egyszerű. Mi nem teszünk kivételt velük szemben. 56l%25C3%25A9 Amikor átlépik a határt, és menedékjogot kérnek, akkor a következő lépés az, hogy alá kell írniuk egy kötelezvényt, hogy betartják a befogadó ország szabályait és bármilyen kihágást követnek el, ugyanazt a büntetést kapják, (ami súlyosabb esetekben halálbüntetés is lehet) felgyorsított eljárással, amit az ottani lakosok, és a büntetés letöltése után (hacsak nem halálbüntetés) azonnal viasszatoloncoljuk őket a saját országukba. Azt is alá kell írniuk, hogy a beilleszkedés során kapott beilleszkedési segélyeket 2 éven belül vissza kell fizetniük, mert ha nem, elkobozzuk az értékeiket és azonnal kitoloncoljuk őket. TW: Nem gondolja, hogy ez drasztikus eljárás, Mr. Gheit? Nyugat-Európában sokkal rugalmasabban kezelik ezt a kérdést. AAG: Egyáltalán nem, mert ha én másutt keresek menedéket és segítséget kapok, akkor kutyakötelességem az ottani törvényeknek engedelmeskedni, mert ha nem, fel is út, le is út. Nyugat-Európa majd egyszer felébred és reálisan nézi a helyzetet. El kellene küldeni néhány tisztségviselőjüket és próbaképpen menedékjogot kérni Dohában, vagy Quatarban vagy Szaúd-Arábiában és saját bőrükön tapasztalnák az elmondottakat. Akkor majd felébrednének. https://alternativhirek.blogspot.com/2018/08/miert-nem-gazdag-arab-orszagokba-mennek.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!