Emelkedhet a bírók és ügyészek fizetése

2019. december 13. 15:13

Áder János csütörtökön küldte vissza a jogszabályt az Országgyűlésnek.

2019. december 13. 15:13

A parlamenti honlapra pénteken felkerült napirendi javaslat szerint a 13 órakor kezdődő ülésen a képviselők egyedül az államfő által visszaküldött, az egyes törvényeknek az egyfokú járási hivatali eljárások megteremtésével összefüggő módosításáról szóló törvényt tárgyalják. A napirend előtti felszólalások után megvitatják a törvényalkotási bizottság jelentését és módosító javaslatát, majd ismét szavaznak a kétharmados támogatást igénylő törvényről.

Áder János köztársasági elnök csütörtökön azt követően küldte vissza az Országgyűlésnek a kedden elfogadott jogszabályt, hogy a parlament nem fogadta el a törvényalkotási bizottság összegző módosító indítványát, amely több, megalapozott kifogást orvosolt volna. Az államfő szerint a törvény kiemelt célja a közigazgatási eljárásokra vonatkozó egységes, és az alaptörvénnyel összhangban álló bírói joggyakorlat kialakítása, ami feltétlenül igényli az igazságszolgáltatásban dolgozók anyagi és egyéb megbecsülését, ezt azonban az elfogadott jogszabály nem teszi lehetővé.

A határozathozatal után interpellációk lesznek, majd az azonnali kérdések és válaszok órája következik, végül kérdéseket tehetnek fel a képviselők. Az Országgyűlés idei várhatóan utolsó ülése napirend utáni felszólalásokkal zárul.

(MTI)

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rajgy
2019. december 14. 21:06
Megérdemlik az ügyészek és a bírók, amilyen sz@r munkát végeztek a László Petra koncepciós perében. Csak azért hurcolták meg, mert a Jobbiknak dolgozott. De a legmegdöbbentőbb, hogy a Fidesz kormány a hazug migráns pártját fogta a (volt Jobbikos) László Petrával szemben! https://www.lasexta.com/programas/sexta-columna/precisiones-lasexta-columna-embajadora-hungria-eniko-gyori_2015091157247ec74beb28d44600aebb.html A Győri Enikő (Fidesz nagykövet Madridban) ebben az intejúban idiótának nevezte a Petrát, ahelyett, hogy visszakérdezett volna: "Nem manipulált e a video?" (a németek manipulálták)
benedek77
2019. december 14. 07:46
Inkább csökkenteni kellene ennek a sok semmirekellőnek.
Kanóc
2019. december 13. 23:07
Inkább stadiont még.
Csigorin
2019. december 13. 20:55
Kar ezeknek, Nem fogjak meghalalni, halatlan diszno mind
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!