TGM: Az történik Magyarországon, mint a Szovjetunióban Csernobil idején

2020. április 15. 06:34

A filozófus szerint ma Orbán Viktor a jogforrás.

2020. április 15. 06:34

Tamás Gáspár Miklós volt az Egyenes Beszéd keddi adásának vendége. A műsor egyből vitából indult: Rónai Egon felvetésére, miszerint a válsághelyzetek az erős figuráknak kedveznek, TGM a spanyolnátha idején sikeresen lezajlott forradalmakkal, a megdöntött monarchiákkal válaszolt. „A válságok veszélyesek” – folytatta a filozófus, aki szerint a hatalmon lévő erős vezető „könnyen belecsúszhat abba a helyzetbe hogy megdöntik”. „Jelen pillanatban egy alkotmányon kívüli kormányzás alatt élünk” – tért rá Tamás Gáspár Miklós a magyarországi helyzetre. „Orbán Viktor a jogforrás” – interpretálta a koronavírus-törvény megszavazását.

A filozófus kifogásolta, hogy „főtörzsőrmesterek” mondják el, mi a járványügyi helyzet. Szerinte válsághelyzetben egy modern ország receptje a nyilvánosság, amely ma Magyarországon nem érvényesül, mivel a kormány megtiltotta az egészségügyi dolgozóknak, hogy nyilatkozzanak. „Fogalmunk sincs, hogy mi a helyzet. Ezt jelenti az, amikor egy ország nem szabad. Nem tudhatja a közönség, hogy mi történik. Pontosan ugyanaz történik ma Magyarországon a koronavírussal kapcsolatban, mint a Szovjetunióban Csernobil idején. Nem lehet tudni, hogy mi az igazság.”

A beszélgetés további részét, amikor TGM például „külügyminiszter fiúnak” nevezi Szijjártó Pétert, akinek „pszichológiai okból felejti el mindig a nevét”, ide kattintva nézheti meg.

Összesen 347 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2020. április 17. 17:16
Soha nem gondoltam,hogy egy filozófus is lehet ennyire hülye.
fogas paduc
2020. április 16. 10:28
TMG sokoldalúan nem ért semmihez sem.
Tót Ottó
2020. április 15. 20:09
Én is a szabadeurópából tudom ,hogy itt koronavírus járvány van.Borult tekintetű tgm bácsival hallgattjuk illegálba..
Akitlosz
2020. április 15. 19:31
"TGM: Az történik Magyarországon, mint a Szovjetunióban Csernobil idején" Szerintem nem az történik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!