TEK: Nem nőtt Magyarország veszélyeztetettsége

2020. november 05. 08:22

A bécsi merénylet után sem félti Magyarországot Hajdu János főigazgató.

2020. november 05. 08:22

A magyar határról 70 kilométerre csapott le az Iszlám Állam, de nem vagyunk nagyobb veszélyben, mint amikor az Európai Unió területén máshol, Párizsban vagy Brüsszelben történt merénylet – mondta Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában – írta meg a HVG. Hajdu hozzátette, hogy Magyarország veszélyeztetettsége nem nőtt.

Hajdu elismerően szólt a magyarországi muszlim közösségről: tagjai évtizedek óta itt élnek, beilleszkedtek a magyar társadalomba, jó kapcsolatban vannak a kormánnyal, adót fizetnek, és kiszorítják a gyanús elemeket maguk közül. Ha pedig kívülről érkezik valaki, aki kapcsolatba hozható radikális eszmékkel – folytatta – , akkor azt titkosszolgálati eszközökkel szorítják ki. A TEK főigazgatója szerint az osztrákok mintaszerűen jártak el a bécsi merénylet utáni órákban, fontos titkosszolgálati információkat osztottak meg többek között a magyar hatóságokkal is

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2020. november 05. 09:16
Jó. Persze. De a TEK még itt van. És Orbán kezében van. Egy populistának - lásd Trump - nem drága a populáció biztonsága. Legfeljebb majd ráfogja az áldozatokat a sátánista liberálisokra...
elfújta az ellenszél
2020. november 05. 08:58
Az osztrákok mintaszerűen feltakaritották az utcákat. Talán már oda is készitették a takaritóeszközt a következőhöz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!