Nem az elnöknek van Kúriája, hanem a Kúriának elnöke

2021. január 17. 13:15

A bíró a véleménynyilvánítási vitában védtelen. Mégpedig azért, mert politikai támadásra nem válaszolhat politikai érvvel.

2021. január 17. 13:15
Varga Zs. András

„Mindössze két hete ül a kényelmesnek aligha mondható elnöki székben. Hogyan foglalná össze röviden a feladatát?

Nem az elnöknek van Kúriája, hanem a Kúriának elnöke. Az elnök igazgatási feladatot lát el, és nem befolyásolhatja az ítélkezést. Ítélkező bíróként pedig az álláspontom csak egy lesz a döntés meghozatalában részt vevő többi bíró álláspontja között.

A Kúria január 11-én teljes ülést tartott, amelyen ön közölte, hogy védelmezni fogja a bíróság tekintélyét, autonómiáját és bírái függetlenségét. Milyen helyzetben és kivel szemben?

Minden helyzetben és mindenkivel szemben. Tenni fogom ezt tudva, hogy Magyarország Kúriája nem lehet függetlenebb, mint Magyarország. Tenni fogom ezt az Alaptörvény és a jogszabályok szoros megtartásával akkor is, ha mások részéről megértéssel találkozunk, és akkor is, ha meg nem értéssel. A bíró a véleménynyilvánítási vitában védtelen. Mégpedig azért, mert politikai támadásra nem válaszolhat politikai érvvel. Ezért is remek találmány a bírósági szóvivői rendszer.”

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tolan
2021. január 17. 21:07
A bírói gyakorlat és az ítélethozatal folyamata túlzottan átpolitizált! Lesz tennivalója jócskán Varga Zs. Andrásnak! De még csak két hete a kúria elnöke! Az bizonyosnak tűnik, hogy a hatalmi ágak egyike szimpla darázsfészek!
civis72
2021. január 17. 15:54
ez is egy totál felesleges sóhivatal
jánosbácsi
2021. január 17. 15:07
Orbán Viktornak van kúriája, hogy mindenhol elmondhassa ,hogy nálunk kurvára nagy a jogállamiság. Haszontalan alakok. 22-ben szélnek kell ereszteni ezt a díszes társaságot.
rajgy
2021. január 17. 15:07
Megvédi e vajon a SZAKMAI KRITIKÁTÓL is a Kúria analfabétáit? A László Petra esetében még a Kúria sem ismerte el sem a Jogos Védelmet sem a tumultusban, és a műesést sem a szír edző esetében, mert a Jobbik, DK, PM, Mszp, Helsinki, Fidesz, stb.. bel- és külföldi média mind az operatőrnő meghurcolásában volt érdekelt. Mind politikai, mind "reklám" okokból. Csak a SPIEGEL 11 cikket írt a témában: köztük a hazug szír edző balladáját is! Orbán Viktor sem szólt a Real Madridnak hogy műesés volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!