„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél!”

2021. április 10. 09:25

14 év után találkozott újra a tűzoltó az égő lakásból kimentett lánnyal.

2021. április 10. 09:25
null

Megható találkozásról adtak hírt a katasztrófavédelem Facebook-oldalán.

Én vagyok az a kislány, akit 14 éve megmentettél” – így mutatkozott be az égő lakásból kimentett (most már) 18 éves lány a debreceni Tímár János tűzoltónak. Korábban – amikor a lány csupán négyéves volt – ő mentette meg az életét.

2007 tavaszán kigyulladt egy debreceni lakás a Károlyi Mihály utcában. A lépcsőház füsttel telítődött. Több emeleten otthonaikban rekedtek a lakók. Az akkor négyéves Vékás Gréti látogatóban volt nagyszüleinél. A füst hamar elérte őket is. Tímár János tűzoltó ért fel hozzájuk a leghamarabb. Ráadta Grétire a mentőálarcot, ölébe kapta a kislányt és lesietett vele a nyolcadik emeletről” – írja a katasztrófavédelem.

Eltelt jó pár év, de Gréti azóta sem felejtette el azt a napot, ezért meglátogatta megmentőjét a debreceni laktanyában. János nagyon meglepődött, amikor a lány bemutatkozott neki:

„Én vagyok az a kislány, akit megmentettél.”

Tímár János tűzoltó főtörzszászlós tizenkilenc éve lát el szolgálatot Debrecenben, jelenleg különlegesszer-kezelő. Vékás Gréti az érettségijére készül és egy fiatal idén felszerelt tűzoltó udvarol neki.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2021. április 10. 21:06
Onnan ismered meg a libernyákot, hogy egy ilyen hír alá is oda kell kennie gennyes önmagát, nehogy már legyen egy perc, mikor a valódi élet epikus eseményeire csodálkozhatunk rá: hősiesség, megmentés, hála. Neki ilyenkor is valami huszadrangú alszaron kell kerregnie. A tűzoltónak és a lánynak (nőnek) is azt üzenem, becsülöm, hogy a kellő időben megtették, amit meg kellett tenniük. Jól csinálták.
begmann1
2021. április 10. 18:57
Én nem szűröm őket. Mozi, állatkert zárva. Most nem a gyűrűsfarkú cerkófon röhögök, helyette itt van armegeddon,ied, palika.
zakar zoltán béla
2021. április 10. 12:29
Szép dolog!
zakar zoltán béla
2021. április 10. 12:28
12.26 elírtam, nem idevaló.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!