Ternák Gábor: Akár április közepére elérhetjük a nyájimmunitást

2021. április 03. 20:01

Az infektológus hangsúlyozta, ez akkor következik be, ha a lakosság legalább 60 százaléka védett lesz.

2021. április 03. 20:01
null

„Két-három héten belül elérhetjük Magyarországon a nyájimmunitást az alapján, ahogyan az oltás halad” – mondtat a Pécsi Tudományegyetem infektológus professzora a HírTV-nek. Ternák Gábor hangsúlyozta, ez akkor következik be, ha a lakosság legalább 60 százaléka védett lesz, vagy azért mert megkapta az oltást, vagy pedig mert átesett a fertőzésen. A professzor hozzátette: ezt onnan lehet majd észrevenni, hogy az új megbetegedések és halálozások száma hirtelen drasztikusan csökken majd.

Összesen 131 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Belakiss
2021. április 04. 16:24
Akár a lottón is nyerhetünk. Kis szerencsével.
hopika
2021. április 04. 11:46
jobb lenne ha bekussolnának. még évekig szájkosárban leszünk tartva korlátozások között
pandalala
2021. április 03. 23:00
Szerintetek, hány olyan ember van most, aki nem az oltás miatt bír valamilyen fokú védettséggel? ... :-) ( " „Két-három héten belül elérhetjük Magyarországon a nyájimmunitást az alapján, ahogyan az oltás halad” – mondtat a Pécsi Tudományegyetem infektológus professzora a HírTV-nek. Ternák Gábor hangsúlyozta, ez akkor következik be, ha a lakosság legalább 60 százaléka védett lesz, vagy azért mert megkapta az oltást, vagy pedig mert átesett a fertőzésen. A professzor hozzátette: ezt onnan lehet majd észrevenni, hogy az új megbetegedések és halálozások száma hirtelen drasztikusan csökken majd. " )
Palepoli
2021. április 03. 21:38
Nyájimmunitás soha nem lesz, de ma már teljesen jól látszik, hogy a korlátozásoknak semmi értelme. Megbukott ez a védekezési stratégia. Az oltás pedig már most érezteti hatását, egyelőre főleg az életkori megoszláson keresztül.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!