Az építőanyag-forgalmazók kétharmada sérti törvényeket

2021. augusztus 06. 09:39

Schanda Tamás, az ITM miniszterhelyettese számolt be arról, hogy a fogyasztóvédelem az építőanyag-forgalmazók közel kétharmadánál talált jogsértést.

2021. augusztus 06. 09:39
null

A fogyasztóvédelem is bekapcsolódott az építőipari alapanyagok piacának fokozott ellenőrzésébe – számolt be a miniszterhelyettes a Facebook oldalán. A segítségükre azért volt szükség, mert a drasztikus áremelkedések miatt szükséges lett a helyszíni ellenőrzések mellett az árfeltüntetéssel kapcsolatos trükközések kiszűrésére is.

A 198 ellenőrzés során összesen 82 ezer darab termék vizsgálatát végezték el a szakemberek. A legtöbb szabálytalanságot a TÜZÉP telepeken, barkácsáruházakban találták, ezek esetében több mint 60%-nál akadt probléma. A fatelepeken és vasudvarokon nagyjából 30% volt ugyan ez az arány.

(Facebook)

Nyitókép: Schanda Tamás Facebook

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pepita
2021. augusztus 06. 10:18
Jaj de jó , hogy rájöttek , ez egy hónapig témát ad a médiának . Történni pedig az fog ami a kettős minőségű élelmiszerekkel . Semmi .
Csubszi
2021. augusztus 06. 10:09
Igen. Az extrém áremelések vérlázítóak; ez már nem a kereset-kínálatról szól, hanem nyerészkedés! Tisztességtelen haszonszerzés! Visszaélés, a családi kedvezmények miatt. Mintha mindenki igénybe vette volna. Így nemzetellenes lépés! Büntetni!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!