Szlovénia: fel kell gyorsítani a Magyarország és Lengyelország elleni 7-es cikkely szerinti eljárásokat

2021. szeptember 02. 13:58

Marjan Dikaucic igazságügyi miniszter arról beszélt, hogy melyek a déli szomszédunk prioritásai most, hogy ők töltik be az EU Tanácsának soros elnökségének posztját.

2021. szeptember 02. 13:58
null

A szlovén Rtvslo.si Marjan Dikaucic igazságügyi minisztert idézte, aki kijelentette, Szlovénia az EU Tanácsának soros elnökeként elkötelezett amellett, hogy felgyorsítsa a Magyarország és Lengyelország ellen a 7-es cikkely szerint megkezdett eljárásokat.

A déli szomszédunk tárcavezetője erről az állampolgári szabadságjogok, az igazságszolgáltatás és belügyek parlamenti bizottsága előtti virtuális bemutatóján is beszélt, melynek során azt mutatta be, hogy melyek Szlovénia prioritásai az EU Tanácsának soros elnökeként.

(Fotó: A hivatalos látogatáson Szlovéniában tartózkodó Kövér László, az Országgyűlés elnöke /b/ és Milan Brglez, a szlovén nemzetgyűlés elnöke sajtótájékoztatót tart Ljubljanában 2016. február 18-án.MTI Fotó: Varga György)

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2021. szeptember 03. 16:59
és ez a barát?
..--..
2021. szeptember 03. 09:20
-zsoltkom- Az Unió léte kb, olyan meg- fennmaradást jelentett és jelent Mo-nak, mint Szent István pogányinak a keresztényre erőszakolása.. sőt meg inkább. Viszont uniósnak lenni önkéntes vállalás volt. Csak Orbán olyan agyament, hogy uniós pénzből feltornászott gazdaságot hatalma építésre használja. Hálátlan-pofátlan alak. Nem átallja veszélyeztetni Mo. jövőjét az önös érdekei szem előtt tartásával. Orbán nem államférfi.. csak egy mérgező-káros cselekedetű kispolgár és ezt már a szomszédaink is látják.
DonCiccio
2021. szeptember 03. 07:46
Amikor beléptünk az EU-ba alapesetben még egy gazdasági szervezet volt. Mostanra egy bolsevista, zöldnáci banda lett ami politikai alapon osztaná a gazdasági ,,támogatásokat" . Szovjetunió után Európai Unió, a nevük is ugyanaz, a gondolkodásuk is, ( szovjet ember helyett gender + bolsevizmus, és a jelképük is, ötágú csillag a vörös helyett most sárga (?!). És ott van az USA ami szintén unió, ötágú csillag, csak épp' fehér és BLM, a múltat végképp eltörölni... Itt nekünk már nem sok keresnivalónk van, önvédelemre kell berendezkedni, vitatkozni ezekkel fölösleges, mivel a tények ezeket egyáltalán nem érdeklik, de zavarják. Másod államtitkárhelyettesi szinten tartani a kapcsolatot részünkről. De, hogy ki fogja ebből kivezetni az országot és hogyan az egyenlőre nem látható, mert az ország erre nincs fölkészítve, a fideszesek zöme is EU párti. Reményre ad okot, először 1 ember állította, a Föld gömbölyű és nem lapos, és nagyon régóta ezt már senki se vitatja
hátakkor
2021. szeptember 03. 06:14
Minél elébb eljárást! Kiderül a nagy semmi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!