Jövőre nyithat a 11 éve zárva lévő Rácz fürdő

2021. október 19. 08:36

A Gellérthegy lábánál lévő Rác fürdő és szálloda visszakerült a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei (BGYH) Zrt. tulajdonába, a cég azzal számol, hogy a fürdő 2022 novemberében nyílik meg.

2021. október 19. 08:36
null

A Rácz fürdő és szálloda szeptember elsejével kerültek (vissza) a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdonába – mondta Szűts Ildikó vezérigazgató a Népszavának. A műszaki állapotfelmérés megkezdődött, a jövő héttől ideiglenes áramellátás is lesz az épületben, amely felgyorsíthatja a munkát.

Az első felmérések szerint mind a fürdő, mind a szálló épülete nagyon rossz állapotban van,

a több mint 10 évig gazdátlanul álló épületek súlyos károkat szenvedtek

– írta meg a lap. A BGYH a fürdő és a hotel teljes műszaki állapotfelmérésének eredménye alapján tesz javaslatot a tulajdonos fővárosi önkormányzatnak a felújítás tervezett ütemére, költségvetésére, finanszírozására, beleértve a szálloda jövőbeni sorsát is. A felújítás a korábbi becslések szerint legkevesebb 2,5 milliárd forint és nyolc hónap lehet, a lap cikke szerint most úgy készülnek, hogy a Rácz fürdő jövő novemberben megnyitja kapuit.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesti051
2021. október 19. 09:14
Az épülethez: Aki engedélyezte (Demszky-adminisztráció) a tervét ezzel a kopolitüvegre hajazó oldalszárnnyal, annak süljön ki a szeme... Undorító. Ha úgyis fel kell újítani, legalább húzzanak fel elé a Patyomkin homlokzatot, ami passzolna az épülethez. Ekkora ízléstelenséget hogy lehetett megengedni. Demszky ! Mi erről a véleménye ? Mondjuk az ilyen megoldások a legjobb korrupciós lehetőségek. Gagyi anyagból, szakképzetlen munkaerővel összegányolni, és a költségeket pedig úgy beállítani, mintha Michelangelo építette volna aranyból, márványból.
Sróf
2021. október 19. 09:09
"most úgy készülnek, hogy a Rácz fürdő jövő novemberben megnyitja kapuit" Ha a fővárosi önkormányzaton múlik a felújítás tervezett üteme, költségvetése, finanszírozása, akkor inkább jövő novemberben fogják elkezdeni, és 5 milliárddal drágább lesz a felújítás.
B_kanya
2021. október 19. 09:05
Jó lenne, de kíváncsi vagyok káltékony gelgelyék hogyan birkóznak meg a feladattal. Az eddig mutyizás alapján...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!