Egyedül a kapitalizmus: könyvbemutató az MCC-ben

2021. október 25. 11:28

A szerb-amerikai származású Branko Milanovic új könyve a kapitalista rendszer fejlődési útját és lehetséges kilátásait ismerteti.

2021. október 25. 11:28
null

Branko Milanovic „Egyedül a kapitalizmus – A világot uraló rendszer jövője” című nagysikerű, most már magyarul is olvasható könyvét mutatja be az MCC a Scrutonban (XI., Tas vezér utca 3-7.) október 28-án, csütörtökön 5 órakor. A szerb-amerikai származású szerző korunk egyik legismertebb közgazdásza, New York város egyetemének professzora, akinek nevével a legnagyobb közgazdasági konferenciákon is gyakran lehet találkozni. Branko Milanovic korábban a Világbank kutatási részlegének vezető közgazdásza volt. Szakterülete az egyenlőtlenségek kutatása, a témában számos könyvvel és publikációval vívott ki magának nemzetközi elismertséget.

Nemrég megjelent új könyve a kapitalista rendszer fejlődési útját és lehetséges kilátásait ismerteti. Az Economist kritikája szerint Milanovic arra a következtetésre jut, hogy „az emberiség egyesítése egyetlen társadalmi rendszerben azt a történelemszemléletet támasztja alá, mely szerint a történelem folyamatosan a fejlődés felé való menetelés”. A könyvbemutatón a közgazdász a kapitalizmus különböző változatairól és a liberális kapitalizmus kapcsán felmerülő problémákról is beszél – szakterületéhez híven az egyenlőtlenségek szempontjából.

Köszöntőt Szalai Zoltán az MCC főigazgatója és Gyurgyák János történész, szociológus, az Osiris Kiadó vezetője mond, a nyitóbeszédet Branko Milanovic tartja online. A kerekasztal -beszélgetésen a szerző, továbbá György László, gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár, Róna Péter közgazdász professzor vesz részt.

Az esemény nyelve angol, magyar szinkrontolmácsolást biztosítanak a vendégeknek. A rendezvényen való részvétel érvényes védettségi igazolványhoz, valamint előzetes regisztrációhoz – [email protected] – kötött!

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!