Varga Mihály: Több mint 600 milliárd forintos támogatást kapnak a családok

2021. november 20. 19:55

Minden dolgozó, gyermeket nevelő szülő visszakapja az idén befizetett szja-ját, ez csaknem 2 millió szülőt érint – jelentette be a pénzügyminiszter.

2021. november 20. 19:55
null

A családi adóvisszatérítés csaknem 2 millió szülőt érint, és összesen több mint 600 milliárd forintos támogatást jelent – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalára felkerült videóüzenetében.

Kiemelte:

2022. február 15-éig minden dolgozó, gyermeket nevelő szülő visszakapja az idén befizetett személyi jövedelemadóját.

A visszatérítés a szülők jelentős részének esetében automatikus, azoknak azonban, akiknek az adataival nem rendelkezik a NAV, nyilatkozniuk szükséges december 31-éig – jegyezte meg.

A visszaadó-nyilatkozatot annak kell kitöltenie, aki családi pótlékra jogosult, de azt nem ő kapja; ebbe a körbe tartoznak továbbá a katás vállalkozók, a várandós nők és házastársaik, a rokkantsági járadékban részesülők, a családi kedvezményt érvényesítő hozzátartozók és azok, aki máshova kérik a kiutalást, mint ahova a családi pótlék érkezik.   

A visszaadó-nyilatkozatot a miniszter tájékoztatása szerint már 200 ezren kitöltötték.

Varga Mihály elmondta: a kormány vállalta, hogy a gazdaság sikeres újraindításának a magyar családok is a részesei lesznek. A magyar gazdasági növekedés mára az egyik leggyorsabb Európában, ami lehetővé teszi, hogy a kormány visszafizesse a befizetett szja-t – fűzte hozzá.

A Pénzügyminiszter bejelentését az alábbiakban tekintheti meg:

(MTI/Facebook/Kép: Varga Mihály közösségi oldala)

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2021. november 20. 20:31
A családpolitika az a szociálpolitika része. A családtámogatás azért kell, hogy a felnövekő generációnak is ugyanolyan esélye legyen. Ha gyerek szegénység van egy családban akkor az a gyerek sok mindentől elesik. Nem tud ugyanolyan színvonalas iskolában tanulni mint a gazdag szülök gyerekei. Pont ezzel termeljük újra az iskolázatlan réteget. Amint a legújabb lakásfelújítási kedvezmények is jelzik, mindig és mindig azok járnak az ilyenekkel jól, akiknek nincs is szükségük rá. A szegények (kb. 4 millióan!) viszont nem kapnak évtizedek óta semmit, mivel a szociális lakásépítési program helyett is az önerős építésekre megy minden támogatás. Régi igazság, hogy csak pénz tud pénzt csinálni. De hol van a gondoskodó szociális háló?
Kiscsillag
2021. november 20. 20:15
A Fidesz osztogat, a moslékellenzék fosztogat.
states
2021. november 20. 20:14
Mikor volt példa ehhez hasonlóra a komcsi kormányok alatt? Költői kérdés.
buckafej
2021. november 20. 20:14
A prolik ezt sem értékelik. Nekik ez jár. És csont nélkül behúzzák a X-et a komcsikra, akiktől majd kapnak magasabb adót, rezsit és migránsokat a szomszédba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!