Gyanúsítottként hallgatták ki Völner Pált

2021. december 16. 09:13

A volt államtitkár a kihallgatásán rövid vallomást tett, a bűncselekmény elkövetését tagadta, kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni.

2021. december 16. 09:13
null

A Központi Nyomozó Főügyészség gyanúsítottként hallgatta ki szerdán Völner Pál országgyűlési képviselőt. A nyomozó hatóság előnyért hivatali kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette és más bűncselekmények miatt folytat nyomozást az ügyben – írta meg cikkében a napi.hu.

Miután december 14-én megjelent a Magyar Közlönyben az Országgyűlés határozata Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztéséről, megnyílt a törvényes lehetősége annak, hogy az országgyűlési képviselővel szemben az ügyészség eljárási cselekményeket folytasson – idézi a lap a Főügyészség közleményét.

Eddig 13 személyt hallgatott ki gyanúsítottként az ügyészség

A nyomozó ügyészség Völner Pállal szemben a vezető beosztású hivatalos személy által az előnyért a hivatali helyzetével egyéb módon visszaélve, bűnszövetségben, üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása bűntettének megalapozott gyanúját közölte. A főügyészségen folyamatban lévő ügyben eddig 13 személyt hallgattak ki gyanúsítottként.

Völner Pál a gyanúsítás közlésével szemben panasszal élt, a kihallgatásán rövid vallomást tett, amelyben tagadta a bűncselekmény elkövetését, kérdésekre azonban nem kívánt válaszolni

– közölte az ügyészség.

Fotó: MTI/Kovács Attila

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2021. december 16. 12:00
Érdekes... A főnökének semmi nem volt gyanús egész idő alatt. A nyomozásban álmukban sem gondolták, hogy hol áll meg majd a nehéz kő... Amikor már eljutottak idáig annyian tudtak annyi mindenről, annyi kétségbevonhatatlan bizonyíték keletkezett, hogy már nem lehetett elsikálni. A fő hiba az volt, hogy nem vette észre, hogy a saját lehallgatását írta alá!
llnnhegyi
2021. december 16. 11:54
Nem volt korrupció. Hála pénzt kapott.
istvanpeter
2021. december 16. 11:31
Ezért volt szükség a Megváltóra.
Tiszafa
2021. december 16. 10:38
Hű de gyors lett az ügyészség. Az országgyűlés még csak most vonta vissza a Völner mentelmi jogát, s már rajta is vannak ezerrel. Remélem a városháza ügycunamit is ilyen affinitással kezelik majd. Vagy pl mi újság van a 12. kerületi kábítószeres "aki nem lop milliókat a közpénzekből az egy hülye" alapvetésű városvezetők több éve húzódó ügyekben? Ja, hogy azok védett férfiak...Aha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!