Hiszek abban, hogy Budapest egy erős, nemzeti és polgári hagyományokkal rendelkező város

2022. március 31. 12:16

Amikor nem csak kedveskedve mosolyogni, közhelyeket pufogtatni és ígérgetni kell, megáll a baloldal tudománya. Interjú.

2022. március 31. 12:16
null
Láng Zsolt

„Lassan öt hónapja, hogy kirobbant a Városháza-ügy, vagyis a főpolgármesteri hivatal épülete értékesítésének a szándéka, amelyhez kapcsolódóan jutalékos rendszerről, csúszópénzekről, az üzletre rámozduló hatpárti koalíciós cápákról értesülhetett a közvélemény. Alakult egy fővárosi vizsgálóbizottság is, a hatóság pedig tizennégy feljelentés alapján több ügycsoportban jelenleg is nyomoz. A vizsgálóbizottság megalakulásakor a testület tagjaként azt nyilatkozta, hogy »végére fogunk járni az ügyeknek«. Ez mennyiben sikerült?

A Városháza-botrányt vizsgáló bizottság legfőbb érdeme, hogy ismét ország-világ előtt nyilvánvaló lett, hogyan viszonyul a baloldal a rábízott közvagyonhoz.

Ahogyan azt is láthatta mindenki, milyen a főpolgármester, amikor kizökken a neki megírt »aranyos értelmiség« szerepéből és az igazi arcát mutatja: demagóg, goromba és trágár.

A Városháza-ügyben továbbra is megalapozottnak gondoljuk, hogy megvolt a szándék a főváros egyik szimbólumának és egyben központjának az értékesítésre, amelyet valószínűleg a nyilvánosságra került hangfelvételek akadályoztak meg. Az azonosított, a korrupcióval megvádolt szereplők közül senki nem tagadta, hogy ő hallható az Anonymous által közzétett hangfelvételeken, még Bajnai Gordon volt miniszterelnök sem, aki többek között baloldali gazdasági »cápákról« beszélt a fővárosi közpénzek kapcsán. Most a rendőrségen a sor, hogy a nyomozás megfelelő és jogi erővel bíró válaszokat adjon a napvilágra kerül tényekkel kapcsolatban. Remélhetőleg kiderül az igazság. A Városháza-ügy érintettjei a hatóság előtt már nem bújócskázhatnak és üzengethetnek, mint azt a vizsgálóbizottsággal tették, kötelező megjelenniük és vallomást tenniük. Annak is következménye van, ha utóbbit megtagadják.

Karácsony Gergely a megválasztása óta azt hangoztatja, hogy a kormány ki akarja véreztetni a fővárost, elvonva annak pénzügyi forrásait. Ehhez képest több mint negyven tanácsadót foglalkoztat a főváros, akikre évente körülbelül négyszázmillió forintot költ. Ez hogyan egyeztethető össze a főpolgármester azon korábbi ígéretével, miszerint a spórolást magukon, a politikai vezetésen kezdik?

Aranyélet van a Városházán, legalábbis a baloldali haveroknak. Karácsonyék állandóan az állítólagos »kivéreztetés« miatt siránkoznak, és erre hivatkozva leépítik a budapesti közszolgáltatásokat. Közben azt látjuk, hogy a fővárosi cégvezetőknek sokmilliós prémiumra jut pénz, a politikai tanácsadó haverok fizetésemelésére jut pénz, a szabálytalan, hibásan kiírt közbeszerzések milliós büntetésének a kifizetésére jut pénz. Gyurcsány emberei anyagilag biztosan remekül élnek a budapestiek pénzén, de az elvégzett munkát sajnos nem látjuk. Gondoljanak bele, sem a főváros vezetésének, sem az őket szolgáló médiának nem számított, hogy milliárdokkal drágább lett a Lánchíd-beruházás, az M3-as metró és a Blaha Lujza tér felújítása! A »kivéreztetett« fővárosi büdzséből a szabálytalanul elkaszált reklámtender miatt évente kieső egymilliárd forint se hiányzik a baloldalon senkinek. A BKV buszmutyinak pedig nincs felelőse. Ezek szerintem mind azt bizonyítják, hogy ha a baloldal bizalmat kap a választóktól, azonnal visszaél vele.

Áttérve a kerületi ügyekre: a titokzatos maszkos figura, Anonymous a Városháza-ügy után most a baloldali vezetésű városrészek – Óbuda, Kispest, Pestszentlőrinc-Pestszentimre – korrupciógyanús ügyeiről szolgált részletekkel, többek között udvari beszállítókról, baloldali háttéremberekről szólnak a felvételek. Ön szerint mennyire rendszerszintű a korrupció a fővárosban és a kerületekben?

Bajnai Gordon óta tudjuk, hogy gazdasági »cápák« úszkálnak a baloldal körül. Miért lenne ez másképp a baloldali kerületekben, mint a fővárosnál?! A kérdés számomra inkább az, hogy Karácsony Gergelynek lesz-e bátorsága, hogy kivizsgálja ezeket az ügyeket. Vajon engedi-e neki Gyurcsány Ferenc vagy a fővárosi koalíciós frakciók, hogy az MSZP-s vagy DK-s polgármesterek kétes ügyei után kutasson az átláthatóságra és a demokrácia értékeire oly büszke városvezetés? Mi azt javasoltuk, hogy ha már a Városháza körüli botrány feledtetése céljából létrehoztak egy „bosszúbizottságot” a baloldal által kiválasztott kormánypárti kerületek vizsgálatára, tegyék bele Szaniszló, Kiss és Gajda polgármester urak és holdudvaruk tevékenységét is. A legújabb Anonymous-videókon látható és hallható felvételek, Patek Gábor ténykedésének részletei rémisztőek. Minden jóérzésű budapesti reméli, hogy nem kábítószer-kereskedelemből és más korrupciós ügyekből fedezik Karácsony Gergely vagy Szabó Tímea kampányát, Szaniszló Sándor pedig nem kap ingyen lakásokat a nyertes építési vállalkozóktól a »segítségért« cserébe az általa vezetett XVIII. kerületben.”

Nyitóképen Láng Zsolt, a Fidesz-KDNP budapesti frakcióvezetője. Fotó: Ficsor Márton/Mandiner

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Parm
2022. március 31. 13:57
Proligyűjtő hely Budapest.
mokány
2022. március 31. 13:56
Az egyénire leadott , szavazat nem vész el , megy a listás szavazatok közé .
smarton84
2022. március 31. 13:49
"Hiszek abban, hogy Budapest egy erős, nemzeti és polgári hagyományokkal rendelkező város" Pontosan ezért nem tudja a Fidesz bevenni. Ami a zsákfalvakban vegetáló közmunkásokat, kisnyugdíjasokat el lehet vágni a világtól, hogy Bende Balázs agyfosásait hallgassák, ez egy nagyobb városban már majdnem, hogy lehetetlen. Lásd, ellenzékiek és Fideszesek megoszlása iskolázottság szerint.
mokány
2022. március 31. 13:33
2001 nyarán , az UPC bevezette a kábeltévét , az összes panelba . Meg felásáták egész Budapestet a kábelfektetésekkel . A választások előtti fél évben ( még mindig 2001 , 2002 - ben vagyunk ) . Fél éven át ingyen adták az összes csatornát . Orbánozás ömlött mindből .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!