Bűn és bűnhődés

2022. március 04. 09:29

A háborúval a törlési kultúra is szintet lépett, pedig jó lenne, ha a világ nem hülyülne tovább.

2022. március 04. 09:29
Szarvas Szilveszter

„Ukrajnát lerohanni és megtámadni bűn, háborúzni bűn, de az orosz agresszió és Putyin elítélése közben talán nem kellene a világnak átesnie a ló túlsó oldalára azzal, hogy a nagy és bűnös törlési kultúra csúcsra juttatásával most éppen mindent kukába dob, ami orosz.

A minap történt, hogy az angliai Exeter koncertközönsége felháborodott és tiltakozott, hogy a Madaras Gergely vezényelte Bournemouthi Szimfonikus Zenekar Csajkovszkij 6. Patetikus Szimfóniáját is műsorra tűzte. A zenészeket hangos nézőtéri vita zavarta meg, mondván, ilyen szörnyűségek közepette nem lehet orosz zeneszerző művét játszani. A koncertet Madaras Gergely mentette meg, aki elmagyarázta a közönségnek, hogy számára különösen személyes élmény, ha Csajkovszkijt, Sosztakovicsot vagy Sztravinszkijt játszik, vezényel.

A háborúval a törlési kultúra is szintet lépett, pedig jó lenne, ha a világ nem hülyülne tovább, és egy laza csuklómozdulattal nem dobná ki az egyetemes kultúrából az orosz kultúrát és az orosz zseniket. Talán nem kellene odáig jutni, hogy a törlők levegyék az orosz irodalmi műveket a könyvtárak polcairól, hogy a nagy orosz festők alkotásait múzeumok raktáraiba zárják, eltüntessék Mengyelejev periódusos rendszerét, az orosz klasszikusokat, Puskint, Dosztojevszkijt, Tolsztojt, Csajkovszkijt és társaikat pedig betiltsák.

Nem lehet Csajkovszkijt játszani és Dosztojevszkijt olvasni? Ha ide jutunk, akkor bármi is lesz a háború végkimenetele, mi veszítünk és elbukunk. Békére és ébredésre is szükség van!”

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2022. március 04. 16:45
Érdekes, de részletkérdés. Kb. semmit nem befolyásol, hogy egy koncerten játszanak-e Csajkovszkijt vagy sem.
sasszem
2022. március 04. 15:42
Nekik a BLM kell! Nekünk a KULTÚRA ez a különbség köztünk, kelet - nyugat. Őket kielégíti ha egy fekete, rózsaszín ruhába, körömcipőbe lófráló szakállas férfi, aki nőnek képzeli magát és alig várja, hogy teherbe ejtse valaki, és majd eldönti, hogy szülni vagy abortálni fog! SZÉP NYUGATI ÚJ VILÁG! MEGÉRDEMLIK.
csulak
2022. március 04. 13:27
aki a mass mediat uralja , az a vilagot uralja mert minden problema nelkul tudja manipulalni kenye -kedve szerint a neptomegeket! Marpedig Nyugat baloldlai kezeben van a mass media, igy azt hirdetheti ,hogy igazsag csak egy van, megpedig az ove ! Orwell Nagy Testver tarsadalma rohamleptekkel epul !
duzur
2022. március 04. 11:42
A "törlési kultúra" már mindig része az összes diktatúrának, de ott nem divat fellépni ellene, mert az még életveszélyes is lehet... A "rémes" Nyugaton viszont, állandó vita tárgya az u.n. "cancel culture"
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!