A koronavírus ellenére az MKB az egyik legnagyobb hasznát érte el tavaly

2022. március 24. 15:30

Röpke 253,7 százalékkal növekedett az eredményük 2020-hoz képest.

2022. március 24. 15:30
null

Az MKB Csoport egyik legkiemelkedőbb eredményét érte el tavaly, az MKB Bank korrigált, konszolidált adózás utáni eredménye

77,7 milliárd forint volt, 253,7 százalékkal nagyobb az előző évinél

– közölte a pénzintézet csütörtökön, a Budapesti Értéktőzsde honlapjára felkerült gyorsjelentésében.

Kiemelték: az eredményt annak ellenére érték el, hogy a Magyar Bankholding keretei között intenzív belső átalakuláson ment át, és fokozódott a piaci bizonytalanság.

A negyedik negyedévben jelentősen bővült az ügyfélportfolió jövedelmezősége és minősége, és az emelkedő hozamkörnyezet is pozitívan hatott az eredményességre. Ennek ellenére elsősorban a magasabb működési és kockázati költségek miatt a korrigált adózott eredmény 15,1 milliárd forint volt, 21,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól – közölték.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2022. március 25. 07:36
HOGY MIT SZERETNÉNK? "Jogosultsága", esélye az ország vezetésére, a béke fenntartására, különösen a mai háborús helyzetben, csak az Orbán kormánynak van. Az emberek bizalma a kormány iránt töretlen. A baloldal kiszámíthatatlan, naponta változó állásfoglalásai veszélyeztetik a békét és biztonságunkat. Átgondolatlan lépéseik, különösen Márki-Zay Péter zavaros, feltételek nélküli "kapcsolatai" kötődései" és szavai és döntései miatt vissza nem fordítható ideológiai, szellemi, részben pedig sajátos fizikai "gyarmattá" válnánk. Ezt nem akarhatjuk! Nem hagyhatjuk magunkat sem ismeretlen távoli érdekektől, sem Gyurcsány Ferenctől, sem Márki-Zay Pétertől megvezettetni. Továbbra is nyugalomban, békében szeretnénk élni!
CharlieM
2022. március 24. 19:06
Matolcsyék Kisebbik Bankja.
Akitlosz
2022. március 24. 16:48
A koronavírus nem bankol, pénzt sem használ.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!