Nemzetközi Auschwitz Bizottság: Orbánnak nincs jövője Európában

2022. július 26. 11:54

Christoph Heubner arra kérte fel Karl Nehammer osztrák kancellárt, hogy jelezze Orbán Viktornak, elfogadhatatlan volt a tusványosi beszéde.

2022. július 26. 11:54
null

A Nemzetközi Auschwitz Bizottság alelnöke arra kérte fel Karl Nehammer osztrák kancellárt, hogy jelezze Orbán Viktornak, elfogadhatatlan volt a tusványosi beszéde, írja az Index a Kronen Zeitung cikke alapján. Ismert: a kormányfő a hétvégén Bécsbe látogat majd, ekkor találkozik majd az osztrák kancellárral.

Christoph Heubner, a bizottság alelnöke az Orbán-beszéddel kapcsolatban kijelentette:

„Az Európai Unió helyesen tenné, ha továbbra is a lehető legnagyobb mértékben elhatárolná magát az Orbán által megütött rasszista hangnemtől, és egyértelművé tenné Orbán úrnak, hogy nincs jövője Európában”.

Az alelnök arra is hivatkozott, hogy a Mazsihisz is aggodalmát fejezte ki a beszéddel kapcsolatban. A bizottságnak egyébként a beszéd több más pontja sem tetszett, például az sem, ahogy Orbán arról beszélt, hogy az Európai Bizottság kötelezné a tagállamokat a gázfogyasztásuk csökkentésére, és ennek a módját szerinte a németek a múltból ismerhetik.

Nyitókép: Christoph Soeder / DPA / dpa Picture-Alliance,Afp

***

Tusványoson jártunk

Az orosz-ukrán konfliktusról és a jobboldali közösségépítésről is kérdeztük a résztvevőket a 31. Tusványoson:

Összesen 200 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SkyCopy
2022. szeptember 29. 11:33
Egyet mondok: Julius Jacob von Haynau
Felvidéki MAGYAR
2022. július 27. 08:31
Ki ez a zsidó? Nekünk meg elegünk van a zsidó megélhetési politizálásból!
Kivűlálló
2022. július 27. 05:46
Orbánnak nagyon is van jövője Európában! Nektek viszont biztosan nincs! Nem Orbánnak és Magyarországnak ér a fejetetejéig a szar....!
szürkeSzarvas
2022. július 26. 22:53
Provokátorzsidók. A "fegyelmezőhatalmuk" része,áttételesen az usai deep state zsidok világhatalmi bunkósbot ezköze-a mainstream (elsöprő) sajtojukkal ,ngo-kkal stb együtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!