Az uniós pénzekhez szükséges újabb törvényt fogadhatnak el a Parlamentben

2022. november 08. 07:04

Kedden ismét nekironthat a kormánynak az ellenzék.

2022. november 08. 07:04
null

Négynapos ülést tart a héten az Országgyűlés, amely újabb törvényt fogadhat el az Európai Bizottsággal (EB) történő megegyezés érdekében.

Kedden 13 órakor indul az ülés

A megszokottaktól eltérően az ülés nem hétfőn, hanem kedden 13 órakor kezdődik napirend előtti felszólalásokkal, majd a napirend elfogadása után másfél órában interpellációk hangzanak el. Lefolytatják az EB-vel való megegyezés érdekében az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló törvény módosításának vitáját és szavaznak is róla.    

Az előterjesztés – amelynek már a bizottsági jelentéseiről és az összegző módosító javaslatáról tárgyalnak a képviselők –

gyorsítaná a közérdekű adat megismerésére irányuló pereket,

továbbá létrehozná a bárki számára elérhető, nyilvános központi információs közadat-nyilvántartást, amely tartalmazná a költségvetési szervek, illetve a helyi és nemzetiségi önkormányzatok legfontosabb gazdálkodási adatait.   

(MTI)

Nyitókép: Földházi Árpád

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2022. november 08. 09:27
Ahogy kinéz-a péz nagyrésze elveszik. Közben megetetik velünk a szart is.
Belakiss
2022. november 08. 08:45
Kuncsorgunk, kuncsorgunk. Különben mi jutna Lölönek...
counter-revolution
2022. november 08. 07:31
Nyomdász már előkészítette az újabb kört, nem véletlenül hívatta be a hazaáruló bírákat. Már elverték a pénzünket Hoholisztánra az EU-s amcsi ügynökök, szóval sok jóra ne számítsunk...
balbako_
2022. november 08. 07:28
Itt az a kérdés, hogy még hány feltételt szab az EU a nekünk járó pénzekért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!