A Kúria elnöke hivatalában fogadta David Pressmant

2022. november 16. 16:35

Az amerikai nagykövet egy „hagyományosnak mondható bemutatkozó udvariassági látogatásra érkezett” Varga Zs. Andráshoz.

2022. november 16. 16:35
null

Varga Zs. András, a Kúria elnöke szerdán hivatalában fogadta David Pressmant, az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetét – derül ki a Kúria közleményéből.

A tájékoztatás szerint Pressman egy „hagyományosnak mondható bemutatkozó udvariassági látogatásra érkezett és folytatott megbeszélést a Kúria elnökével és munkatársaival”. Az amerikai nagykövet Twitter-oldalán fejezte ki háláját Varga Zs. Andrásnak.

Emlékezetes, korábban két magyar bíróval találkozott az amerikai nagykövet. A találkozóra reagált az Országos Bírói Tanács és a Kúria elnöke is. Presmann azóta látogatást tett a Karmelitában is. „Alig várom a közös munkát” – fogalmazott az amerikai nagykövet a Semjén Zsolttal való találkozása után.

Ez beavatkozás az igazságszolgáltatásunkba - bizottsági elnök az amerikai nagykövet és a bírák találkozójáról

ezt a lépést nem lehet másként, csak beavatkozásnak értelmezni a magyar igazságszolgáltatásba" - jelentette ki sommásan a Mandinernek nyilatkozva Vejkey Imre, a parlament igazságügyi bizottságának KDNP-s elnöke. A politikust annak kapcsán kérdeztük, hogy - mint arról korábban beszámoltunk - David Pressman, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete két magyar bíróval, Matusik Tamással és Vasvári Csabával találkozott, akik az Országos Bírósági Tanács (OBT) tagjai is.

Nyitókép: Twitter

Összesen 119 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tatam
2022. november 16. 20:45
Ez a látogatás ilyen formában teljesen rendben van, nem értem, miért háborog itt, aki háborog. Egy új nagykövet az állomáshelyén bemutatkozó, udvariassági látogatáson kereste fel a fogadó állam egyik legfőbb közjogi méltóságát. Aligha példátlan az ilyen eljárás a diplomáciában. Ettől még lehet utálni Pressmant (sőt!), de ezzel a vizittel semmi baj nincs.
Sclerotic
2022. november 16. 19:26
Ez a macskajancsi Pressman megint keveri a sz@rt! Már többször írtam, hogy "küldetést" teljesít...
Reszelő Aladár
2022. november 16. 19:17
A présember már házhoz is megy? Mi ez a leereszkedés?
olajfa1
2022. november 16. 18:57
Nem csak a "sorrenddel" van baj, -azzal is!...- hanem, hogy az a két bíró egyáltalán hivatalos látogatást tett a Nagykövetségen!... /elsősorban a bírók hibája... de a nagykövetség munkatársait is felelőség terheli.../
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!