A legfőbb ügyésznél járt David Pressman

2023. április 27. 18:30

Polt Péter bemutatta az ügyészségnek a magyar jogrendszerben betöltött szerepét, hatásköreit, alkotmányos helyzetét.

2023. április 27. 18:30
null

Polt Péter legfőbb ügyész hivatalában bemutatkozó látogatáson fogadta David Pressmant, az Egyesült Államok magyarországi nagykövetét – tudatta a Legfőbb Ügyészség csütörtökön közleményben az MTI-vel.

David Pressman 2022 augusztusától látja el feladatait Magyarországon,

a mostani megbeszélés a felek között az első hivatalos találkozó volt.

Bemutatták az ügyészség magyar jogrendszerben betöltött szerepét

A megbeszélésen a legfőbb ügyész bemutatta az ügyészségnek a magyar jogrendszerben betöltött szerepét, hatásköreit, alkotmányos helyzetét. Kiemelte az ügyészség korrupcióellenes tevékenységét, amely kapcsán kitért a „kiegészítő pótmagánvád” intézményére, amely a korrupció elleni fellépés egy új eszköze.

Hangsúlyozta a különböző uniós és nemzetközi szervezetekkel folytatott együttműködés fontosságát,

külön kiemelve a Nemzetközi Rendészeti Akadémiával (ILEA) fennálló, több évtizedes, kiváló partneri kapcsolatot.

Tovább kívánják erősítani az együttműködést

Az amerikai fél a magyar ügyészség tevékenységének jogi és gyakorlati kérdéseiről, az Európai Ügyészséggel fennálló kapcsolatáról, valamint a korrupció elleni fellépés új eszközeiről tájékozódott.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy a magyar ügyészség és az Egyesült Államok ügyészi szervei közötti kiváló munkakapcsolat további mélyítése a büntetőeljárások hatékonyságának érdekét szolgálja.

A felek a találkozó végén az együttműködés további erősítését tűzték ki célul

– áll a Legfőbb Ügyészség közleményében.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

(MTI)

Nyitókép: US Embassy Budapest Facebook-oldala

***

 

Összesen 122 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mai nap
2023. április 28. 07:35
Milyen alapon? Meghívta őt a legfőbb ügyész? Vagy csak volt egy üres napja és gondolta, elüti valahogy? Én is bemehetnék csak úgy a legfőbb ügyészhez?
BossN
2023. április 28. 06:53
A saját háza táján sepregessen a buzi helytartó úr! Amerika a világ legrasszistább, legagresszívabb országa, hány független szuverén országot rohantak le eddig? Rosszabbak mint Putyin.
BossN
2023. április 28. 06:49
Mocskos yenki, helytartót játszik. Ki hatalmazta fel rá, hogy ellenőrizzen? Ha ezt egy Nyugst Európába akkreditált nagykövet csinálná a francis, német, angol ügyésszel, kitörne a világbotrány.
BossN
2023. április 28. 06:47
Durva beavatkozás a magyar belügyekbe. Nem vagyunk gyarmat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!