Így induljon vásárolni a hosszú hétvégén – mutatjuk a húsvéti nyitvatartási tudnivalókat

2023. április 06. 13:00

A négynapos hosszú hétvégén csak szombaton lesznek nyitva az üzletek, pénteken, vasárnap és hétfőn a legtöbb bolt és gyógyszertár, valamint az összes posta zárva tart.

2023. április 06. 13:00
null

Lapunk összeszedte a legfontosabb információkat a boltok, a patikák és a posták húsvéti nyitvatartásáról.

A legtöbb bolt zárva lesz

Nagypénteken, valamint húsvétvasárnap és húsvéthétfőn a nagyobb áruházak mindegyike zárva tart, így többek közt a Tesco, az Auchan, a Metro, a Spar, a Lidl, az Aldi és a Penny üzletei is. A CBA, a Coop és a Reál egyes boltjainak nyitvatartásáról ugyanakkor érdemes előre tájékozódni, mert néhány üzlet ezek közül az ünnepnapokon is várja a vásárlókat. Ugyanez igaz a nemzeti dohányboltokra is: ezek nyitvatartásáról a nemzetidohany.hu oldal dohányboltkeresőjében lehet tájékozódni.
A benzinkutak és az éjjel-nappali boltok ugyanakkor a szokott rend szerint tartanak nyitva a következő napokban is.

Gyógyszertárak húsvéti nyitvatartása

Kizárólag a 0-24 órás nyitva tartású, az ünnepnapokon is nyitva tartó, valamint az ügyeletes és készenlétet ellátó gyógyszertárak biztosítják a gyógyszerellátást április 7-én, nagypénteken, április 9-én, húsvétvasárnap és április 10-én, húsvéthétfőn. Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) arról is tájékoztatott, hogy április 8-án, nagyszombaton a pihenőnapokon is nyitva tartó patikák nem a szokásos szombati/pihenőnapi munkarendjük szerint, hanem általában 12 óráig tartanak nyitva, zárás után pedig ügyeleti vagy készenléti szolgálat érhető el.

A legközelebbi ügyletes gyógyszertár, valamint az orvosi ügyelet címét és telefonszámát minden patika bejáratánál közzé kell tenni. Emellett az OGYÉI honlapján is lehet tájékozódni. A hatóság ezzel együtt azt kéri, mindenki időben szerezze be a szükséges gyógyszereit.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Váli Miklós
Fotó: MTVA/Bizományosi: Váli Miklós

Minden posta zárva lesz húsvétkor

A húsvéti hosszú hétvégén három napon, április 7-én, 9-én és 10-én minden posta zárva tart az országban. Szombaton viszont a normál szombati munkarend szerint lesznek nyitva a posták.

A megyei ügyfélszolgálatot ellátó postahelyek a fogyasztóvédelmi törvényben foglaltak szerint a hétfői hosszított nyitvatartást április 11-én, kedden pótolják.

Nem úszunk majd a szemétben

A hulladékszállítást húsvétkor is a szokásos munkarend szerint végzi a fővárosban az FKF, így szemétszállítás pénteken, szombaton, vasárnap és hétfőn is lesz Budapesten. A lakossági hulladékudvarok és az ügyfélszolgálati irodák azonban zárva tartanak majd.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfogulatlan
2023. április 06. 14:17
egyre fosabb a Mandi
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!