Vidékre invitálta a momentumosokat az államtitkár

2023. május 15. 12:17

Az ellenzéki képviselőnek a kastélyok hasznosításáról feltett kérdésére adott válaszában Csepreghy Nándor államtitkár arra biztatta a Momentum képviselőit, hogy járjanak többet vidékre.

2023. május 15. 12:17
null

Írásbeli kérdéssel fordult az Építési és Közlekedési Minisztériumhoz a Momentumos Bedő Dávid, a kormány kastélyprogramja kapcsán. A képviselő aziránt érdeklődött, hogy miért ajándékoz el a kormány tizenkét magyarországi kastélyt, kúriát és palotát, megszüntetve az ott dolgozók munkaviszonyát.

A minisztérium képviseletében válaszoló Csepreghy Nándor államtitkár válaszában arra hívta fel az ellenzéki politikus figyelmét, hogy

Orbán Viktor kormányai 2010 óta több mint 50 milliárd forintot fordítottak kastélyok, várak és kúriák felújítására,

nagyságrendekkel több adófizetői forrást csoportosítva az épített örökség megőrzésére, mint bármely kormány 2010 előtt.

Csepreghyt őszinte örömmel töltötte el, hogy a Momentum is bekapcsolódik a kastélyok jövőjéről folyó diskurzusba, egyben arra ösztönözte a párt képviselőit, hogy „a sajtótájékoztatók megtartását követően az eddigiektől eltérően több időt töltsenek vidéken , járják be ezeket az épületeket és az ezekhez tartozó kereteket és parkokat.”

„Ha megfogadja tanácsomat, akkor Ön is szembesülni fog azzal, hogy a felújítottnak címkézett épületek csak erős jóindulattal nevezhetőek késznek, azok további felújításra, a megkezdett munka folytatására szorulnak” – tette hozzá. 

Az államtitkár felhívta Bedő figyelmét a hazánk előtt álló gazdasági kihívásokra, amit a Momentum képviselőinek nem kell bemutatni,

Mindezen kihívások ellenére a kormány nem tett le az épített örökség további fejlesztéséről és a közfunkciók megtartásáról és folyamatosan keresi a fejlesztési lehetőségeket, hogyan vonhatók ebbe be a közpénzeket kiegészítő magánforrások – írta válaszában az államtitkár. 

Csepreghy tájékoztatása szerint a kormány olyan javaslatot terjeszt az Országgyűlés elé, amely garantálja a közfunkció megtartását, és a kastélyok látogathatóságát. 

Nyitókép: Bedő Dávid a parlamentben (Fotó: MTI/Balogh Zoltán) 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
McFoker
2023. május 15. 14:26
Amondó vagyok, hogy Pest megyének (ami az ország GDP-jének 50%-át termeli meg) ki kellene válnia az országból, és élvezhetné az ország leszakadó része a Fideszt. Mindenkinek jobb lenne.
olajfa1
2023. május 15. 14:20
NEM TALÁLNAK KI Budapestről a MOMO-sok!... olyan "okosak"... /a kapa meg egyéb mezőgazdasági eszköz meg életveszélyesek rájuk nézve.../
gyaloggos
2023. május 15. 13:32
TÉNYLEG érdemes megnézni ennek a HÜLYEGYEREKNEK a HÍR TV-ben történt bemutatkozását! S EZ ORSZÁGGYŰLÉSI képviselő, b@d meg!
Szabó Tamás
2023. május 15. 13:25
"..Vidékre invitálta a momentumosokat az államtitkár..." Minek? voltak már egyszer arrafelé... aztán az utolsó hévvel hazautaztak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!