Az uniós ügyészek szervezetének alelnökévé választották Polt Pétert

2023. május 25. 19:24

Méghozzá egyhangúlag.

2023. május 25. 19:24
null

A csehországi Brno-ban találkoztak a visegrádi négyek országainak legfőbb ügyészei. A május 23-24-i eseményen – ahol a magyar delegációt Polt Péter vezette – a téma a kiberbűnözés elleni küzdelem jelenlegi kihívásai, valamint a kulturális javaknak a büntetőjog eszközeivel történő védelme volt.

A felek a találkozó végén szándéknyilatkozatot fogadtak el, amelyben hangsúlyozták, hogy támogatják a megfelelő jogi és technikai intézkedéseket a kiberbűnözés elleni küzdelemben.

Szükségesnek tartják emellett az ilyen ügyekben folytatott nemzetközi igazságügyi együttműködés továbbfejlesztését.

A résztvevők leszögezték, hogy a kulturális javak védelme érdekében elengedhetetlen azok lefoglalásával és visszaszolgáltatásával kapcsolatos büntetőjogi együttműködés lehetőségeinek bővítése, mind az Európai Unión belül, mind a világ más államaival – derül ki a magyar ügyészség közleményéből.

Az Európai Unió tagállamai Legfelsőbb Bíróságai mellett működő ügyészségek vagy azonos jogállású intézmények Hálózata (Nadal Network) egyébként idén május 3–5. között ült össze Máltán. A mostani konferencián az adatvédelem, a környezet elleni, valamint a pénzügyi bűncselekmények terén felmerült új jelenségek, kihívások, megoldások voltak az előadások középpontjában.

Nyitókép:ugyeszseg.hu

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. május 26. 17:31
Az állami korrupció a szakterülete..Bruhaha
sorivo4
2023. május 26. 14:36
Valami készül Dániában.
PUFIDESZ és jajj a cankciók
2023. május 26. 00:05
Igazán büszkék lehetünk Polt Péterre. Habár a parlamenti válaszát úgy végigmekegte, hogy kínszenvedés volt végighallgatni. Illetve, mivel "ő" hanggal végezte, talán a mökögte szó helyesebb lenne, ld. kb. 6:16:00-tól: https://www.youtube.com/watch?v=clueQJ4TE-U De most legalább új helyen, nemzetközi szinten is bemutathatja ezt a tudományát.
öszödibeszéd
2023. május 25. 23:45
akkor a gyengébb képességű bal/liberális európai (+ magyar) polgártársaink is megadhatnák neki a kellő tiszteletet esetleg hallgathatnának rá...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!