Írók tiltakoznak a könyvek lefóliázása ellen

2023. augusztus 03. 07:35

A Jelenkor kiadó szerzői elhatárolódnak a gyermekvédelmi törvénytől.

2023. augusztus 03. 07:35

A Jelenkor kiadó nyilatkozatot adott ki, amelyben 34 szerzője elhatárolódik a gyermekvédelmi törvénytől, és tiltakoznak a könyvek lefóliázása ellen – olvasható a Litera portálon.

„Tiltakozunk – ahogyan tettük ezt már a megszavazása előtt is – a mélyen emberiség- és szólásszabadság-ellenes, szégyenteli »homofób törvény«, illetve annak valamennyi gyakorlati következménye, a fóliázások, a könyvkivonások, és az ezek nyomán kialakuló (ön)cenzúra ellen” – írják a közleményben.

Szerintük felháborító, hogy

egy autoriter pártalakulat normalizálni igyekszik egy, a legrosszabb diktatúrákat idéző jogi intézkedést, a társadalom egy meghatározó, noha eleve marginalizált rétege ellen.

A nyilatkozatban azt írják, céljuk kiállni az LMBTQ közösségnek a szólásszabadsághoz és egyenlőséghez, valamint a „méltó kulturális reprezentációhoz” való jogáért. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 07. 13:44
Én viszont ezeket a buzis könyveket fekete fóliába csomagolnam,pillanatragasztoval ragasztva. .
Sibelius
2023. augusztus 04. 08:07
Helyes! Mein Kampf -ot és Lennin összest a könyvesboltok polcaira. De ott lenne a helye de Sade műveinek és akár Sztálin műveinek is. De ki ne hagyjátok Marxot könyörgöm.
Martell 2
2023. augusztus 03. 20:39
Ne sírjatok köcsögök, a Népligetben van elég ukrán buzi, akit le tudtok szopni.
irmag2
2023. augusztus 03. 10:19
Megnéztem a névsort, ezek nem írók, csak hangulatkeltő, gondolkodás nélküli, magyarellenesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!