Karácsony törölte a projektet, de kormányzati forrásból meg tudott újulni ez a fővárosi útszakasz

2023. szeptember 01. 16:04

Jól látható, hogy a főpolgármester kedves szavai mögött mindig csupán pártpolitikai döntések születnek Budapesten – fogalmazott az átadón Láng Zsolt kormánybiztos.

2023. szeptember 01. 16:04
null

Hiába fővárosi útszakasz, mégis kormányzati, 670 millió forintos forrásból újította fel a kerületi önkormányzat a csepeli Táncsics Mihály utcát – írta közösségi oldalán a Fidesz Budapest.

Emlékeztettek, hogy Karácsony Gergely baloldali főpolgármester három évvel ezelőtt a járvány miatti rendkívüli jogrendet kihasználva ő maga úgy döntött, hogy több előkészített, megtervezett fővárosi útfelújítást töröl. Láthatóan politikai megfontolásból ezzel három jobboldali kerület (XVI., XVII., XXI.) összes tervét megsemmisítette.

A kormány ezzel szemben 8,7 milliárd forintot biztosított a budapesti kerületeknek a főváros által el nem végzett, de rendkívül szükséges útfelújítások átvállalására”

– tették hozzá.

A felújított Táncsics utca avatóján Láng Zsolt (Közép-magyarországi Gazdaságfejlesztési Zóna komplex fejlesztéséért felelős kormánybiztos) kifejtette: jól látható, hogy Karácsony kedves szavai mögött mindig csak pártpolitikai döntések születnek Budapesten. A kormánynak azonban egyaránt fontos az ország minden településének, így a fővárosi kerületeknek is a fejlesztése, fejlődése. Láng hozzátette, nem a településvezetők pártpolitikai hovatartozása, hanem az ott élő emberek életminőségének javítása a fontos. 2010 óta a főváros és kerületek több mint 2300 milliárd forint kormányzati forrást kaptak.

Borbély Lénárd, Csepel polgármestere azt írta közösségi oldalán, már a kivitelezés előtt álltak 2020-ban, amikor a Főváros egy tollvonással lenullázta a korábban már meglévő útfelújítási keretüket.

Megvolt a fedezet is, de Karácsonyék döntésükről semmilyen előzetes tájékoztatást nem adtak a kerületnek.

„Mi viszont nem adtuk fel, és végül a kormány jelentős, 670 millió forintos támogatásával, valamint önkormányzati forrásból sikerült megújítani az utcát”olvasható a bejegyzésben. Borbély megköszönte a támogatást, illetve a közlekedők türelmét.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. szeptember 29. 11:52
toljátok csak a köcsög pestieknek a pénzt, majd megháláják megint, baszd - építsetek nekik toronyórát lánccal-kacaslábon forgó mi faszomat, - inkább más magyar városokba toljátok a pénzt a pestiek dögöljenek meg - csináljanak maguknak önálló köztársaságot
nyugalom
2023. szeptember 01. 17:32
A gazos fovarosrol keszült kepeket kamugeri folyosójára kerjük kitenni, mint ezt a kepet is!
Pandaka pygmaea
2023. szeptember 01. 17:28
Majd erre is azt mondha, hogy az ő érdeme.
KBA98
2023. szeptember 01. 17:13
Karácsonyt törölni kell! Leginkább kötelezni kell a név változtatásra, mert egy szent ünnep nevét nem viselheti egy ilyen aljas alak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!