„Totálisan erkölcstelen” – páros lábbal szállt bele Mérő Vera Gulyás Mártonba

2023. szeptember 22. 13:51

Mérő szerint a Partizán főszerkesztője deklaráltan nem tartja magára nézve kötelezőnek a sajtó- és újságíró-etika alapszabályait.

2023. szeptember 22. 13:51
Gulyás Márton, Partizán

Mérő Vera a HVG print verziójába írt egy véleménycikket Gulyás Márton kapcsán. „A hatékony, őszinte és előítélet-mentes társadalmi párbeszédhez szilárd közös minimumokra van szükség. Nem is olyan régen bizonyos mértékben még volt ilyenünk. Mára azonban az alapfogalmaink is kiüresedtek. És ebben nemcsak a kormány kirekesztő, etikátlan propagandája sáros, de az ellenzéki média is. Itt van például a Gulyás Márton-féle tartalomgyártói morál” – kezdte cikkét Mérő.

„Totálisan erkölcstelen az a magatartás, ahogy Gulyás deklaráltan nem tartja magára nézve kötelezőnek a sajtó- és újságíró-etika alapszabályait.

Rövid idő alatt két megsemmisítő interjút töltött fel a YouTube-ra a Partizán csapata, az első felett jobbról, a másodikon balról ült tort a közönség. Miközben mindkettő elfogadhatatlan mértékben sértett meg olyan alapvető normákat, mint hogy nem forgatjuk ki az alany szavait, hogy a rákérdezés nem mehet át zaklatásba, és hogy méltatlan állapotában senkit sem mutatunk. Bár el kell ismerni, éppen ebből lett napjainkra politikai hovatartozástól függetlenül norma: annak kell tisztelni a méltóságát, akit kedvelünk, akit meg nem, azzal szemben nem kell válogatni az eszközökben” – fejtegette, majd felhozta Kőszeg Ferenc és Borkai Zsolt interjúját, amelyekről így írt: 

Azonban az alanyt a teljes összeomlás felé terelni, majd – miután az bekövetkezett – mindezt az (akkor deklarált) akarata ellenére a széles nyilvánosság elé tárni, sehogy sincs rendben.” 

„Kőszeggel ellentétben Borkai aktív politikusként készül visszatérni, ennyiben tehát indokoltabb a hard talk jellegű kérdezéstechnika.” Feltette a kérdést,

„A Partizán által tudatosan keltett cirkusz lecsengett, de két kiemelkedő nézettséget produkáló videón (és hirdetési bevételen) túl mi maradt utána?”

Nyitókép: Képkocka/YouTube (Partizán)

 

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2023. november 05. 16:44
Felebarátaim, Mérő Verának olykor igaza van. Mér' ő? Mer' eszes feminista. Műfaj az is.
survivor
2023. szeptember 25. 16:25
Namond Neked a Fletó-korban jobb volt ? Mert nekem bizony sokkal rosszabb..
survivor
2023. szeptember 25. 16:22
Miért nem küldik a buzit a picsába ? Amúgy Mérő Vera kicsoda ?
Nemkellnév
2023. szeptember 23. 16:00
Mérő Vera itteni szavait el kell ismerni. Tanulságos annak, aki korrektséget vár el azért, ha ő is azt ad a másiknak. Az embereknek megérteni és nem gyűlölve nem megérteni kéne egymást. És békében élni egymás mellett. Te jó ég! Milyen hatalmas szlogen volt a jelszó: békés egymás mellett élés a szocializmus idejében! És igaz, csak komolyan kéne venni kimondott szavainkat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!