Nem tárgyalják újra a 2016 őszi Teréz körúti robbantás ügyét

2023. szeptember 05. 10:44

A Fővárosi Ítélőtábla elutasította a védelem indítványát.

2023. szeptember 05. 10:44
Baranya Róbert
Baranya Róbert

Nem lesz perújítás a Teréz körúti robbantás ügyében – tudta meg a Mandiner. Csiha Gábor, a Fővárosi Fellebviteli Főügyészség szóvivője lapunkkal közölte: 

a Fővárosi Ítélőtábla elutasította a védői perújítási kezdeményezést, mert a megjelölt bizonyítási eszközök új, perdöntő bizonyítékot nem szolgáltattak az ügyben.

A 2016 szeptemberi robbantás vádlottját P. Lászlót 2019 márciusában a Fővárosi Ítélőtábla jogerősen életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte többszörösen minősített emberölés és terrorcselekmény miatt. Az ítélet szerint P. László leghamarabb 30 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket.

Keviczki István, az elítélt védője azonban egy újonnan előkerült felvételre hivatkozva perújítást kezdeményezett a nyár elején. Az ügyvéd lapunknak elmondta, hogy az általuk beszerzett szakvélemények között legalább öt olyan van, amely külön-külön is indokolná a perújítást, együttesen kezelve őket pedig – álláspontja szerint – nem is szabadna megtörténnie, hogy ilyen erős bizonyítékok felderítése után ne a perújítás mellett döntsön a bíróság.

Az ügyészség is az indítvány elutasítását kérte korábban, álláspontjuk szerint „a perújítási indítványban foglaltak valójában új, eddig nem ismert bizonyítékot nem szolgáltatnak, és olyan tényeket, adatokat és körülményeket támadnak, amelyekre nézve az alapügyben eljárt bíróságok bizonyítást folytattak le. A védői indítvány pusztán e bizonyításból származó és megindokolt bírói mérlegelő tevékenységet támadja, amely perújítási eljárás alapját nem eredményezheti.”

Nyitókép: P. László a bíróságon (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
T. Péter
2023. szeptember 05. 10:52
Papp László Gergely. Elítélték, élete végéig ül, természetesen semmi akadálya nincs annak, hogy kiírjátok a teljes nevét.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 05. 10:50
>>>pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt azért, hogy megszerezze fegyvereiket<<< #POKOLGÉPRETELLETT #FEGVERREMEGNEM #LIBURGYÁKGYANÚS
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!