A Budapest Pride szervezői próbáltak akciózni egy Libri-könyvesboltban, de a forradalom ezúttal elmaradt

2023. október 04. 20:14

Senkit sem hozott lázba az LMBTQ-aktivisták akciója.

2023. október 04. 20:14

A 444 beszámolója szerint a Budapest Pride szervezői polgári engedetlenségi akciót szerveztek a Libri egyik könyvesboltjában. Az „akcióban”, – amelyben több könyvről is leszedték a fóliát – összesen négyen vettek részt. Az aktivisták a letépett fóliákat visszaadták az üzlet eladóinak, majd felajánlották, hogy az okozott károkat készek megfizetni.

Az ott dolgozók teljes nyugalommal szemlélték a történéseket, hiszen bármelyik vásárló kérheti egy-egy könyv kicsomagolását abból a célból, hogy megtekintsék. Az üzlet munkatársai nem kérték az okozott károk megtérítését sem. Mint elmondták, „a könyveket  majd úgyis visszacsomagolják”.

A tiltakozókat a Helsinki Bizottság jogi megfigyelői is elkísérték, a Budapest Pride pedig élőben közvetítette az eseményeket Instagram-oldalán. A Libriben július elején kezdték el fóliába csomagolni azokat a könyveket, amelyeket a gyermekvédelmi törvény értelmében problémásnak találtak.

Nyitókép: Instagram

 

 

Összesen 72 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zavulon
2023. október 06. 05:56
Mivel előre megfontolt szándékról van szó egy rendőri feljelentést feltétlen megérdemel a garázdaság.
Stukov79
2023. október 05. 09:55
Retardáltak… Ásit, lapozz…
Héja
2023. október 05. 09:25
Exhibi buzzancsok.
Lombi
2023. október 05. 04:36
"A tiltakozókat a Helsinki Bizottság jogi megfigyelői is elkísérték," Nagyon készültek a semmire...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!