A lengyelek ismét példát mutattak abban, hogy nehéz helyzetben is lehet győzedelmeskedni hazaszeretettel és kitartással

2023. október 17. 20:12

Ha ez nálunk is sikerrel jár majd, reméljük helyre állhat a Putyin-Orbán tengely miatt tragikusan megromlott lengyel -magyar barátság is.

2023. október 17. 20:12
null
Gyöngyösi Márton
Gyöngyösi Márton
Facebook

„A Jobbik-Konzervatívok gratulál a lengyelországi demokratikus ellenzék győzelméhez, és gratulál a szabadságszerető lengyel népnek, amely ezen a választáson az európai értékekhez való visszatérést választotta.

A lengyelek ismét példát mutattak abban, hogy nehéz helyzetben is lehet győzedelmeskedni hazaszeretettel és kitartással.

Ahogyan Magyarországon, úgy Lengyelországban is a kormányzó párt szisztematikusan, lépésről lépésre bontotta le a jogállamot, eltávolodott az európai értékektől és propagandaszócsővé züllesztette a közmédiát, az állam kulcspozícióiba, a bíróságokra saját vazallusait ültette, beleértve ebbe a köztársasági elnöki pozíciót is.

A demokratikus ellenzéki pártok egyenlőtlen feltételekkel vágtak neki a választási küzdelemnek, a lengyelek többsége azonban ezen a választáson meg akarta akadályozni Lengyelország hanyatlását és a további távolodást Európától. Hiába használta a kormány politikai céljaira az emberek vallásosságát és riogatott a szuverenitás elvesztésével, a nagyon magas részvétel azt mutatja, hogy az emberek átláttak ezen és elegük lett a hatalomból, amely regnálása nyolc éve alatt zsákmányává tette az államot. Erre mondtak nemet a lengyel választók, akik példát mutatnak abban, hogy hogyan lehet valaki hazafi, demokrata, keresztény és európai.

Őszintén reméljük, hogy a demokrácia helyreállításában sikeres lesz a többséget szerző szövetség, ami nekünk, magyaroknak is erőt adhat. Ha ez nálunk is sikerrel jár majd, reméljük helyre állhat a Putyin-Orbán tengely miatt tragikusan megromlott lengyel magyar barátság is.

Mi, Jobbik-Konzervatívok egy ilyen normális Magyarországért küzdünk.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mnmn
2023. október 18. 13:36
Elég kacskaringós utat jártál be eddig. Lesz ebből még: Világ proletárjai egyesüljetek!
Teringettét
2023. október 18. 13:35
Van egy nagyon kedves jóbarátom, aki régen igazi, megszállottan hithű jobbikos volt. Azóta már csak mérgesen köp egyet, amikor valahogy szóba kerül a "jóbbik". És nem azért, mert állítólag "megkonzervatívodtak".
hunok99
2023. október 18. 09:05
Gyongyosi, te egy hazug, koponyegforgato szar ember vagy.....de ezt mindenki tudja, csak nem merik a pofadba mondani. A cseheknel is qurva jol valasztottak, az olyan hulyek kerultek hatalomra, mint te es a nezeteid tamogato barmok...most meg szopjak vastag torokkal es a kormany bukasat szeretnek. Na most a lengyelek ugyanugy belefutottak ebbe a baromsagba es 2 even belul allva szarnak majd a nyomortol es tuntetesek sorozata lesz majd a vege...... szoval bekaphatod szemet tetu!
EnergiatakarékasiKároly
2023. október 18. 07:48
Tusk és a hazaszeretet egy mondatban? Marci, Marci. Elindultál a szellemi lejtőn és hamar le is fogsz érni biden tata szintjére mert a start vonal sem volt túl magasan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!