Hazánkba menekült a magyarellenes román polgármester

2023. november 26. 17:46

Az öt év börtönbüntetésre ítélt politikus egy rokona papírjaival lépett le az országból.

2023. november 26. 17:46

Lázban tartja a román sajtót egy szombat reggeli eset, amely a Csengersima-Pete határállomáson történt. A nagybányai polgármestert, Cătălin Cherecheșt pénteken 5 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság kenőpénz elfogadása miatt – írta a Magyar Hang. Helyi sajtóértesülések szerint a városvezető hajnali négy óra körül még bement a városházára, onnan autóval Szatmárnémetibe vitték, majd elindult a román-magyar határra. Egyes források szerint a polgármester egy anyai ági unokatestvérének személyi igazolványával lépte át a határt...

A papírokat ellenőrző rendőr szerint, az a személy, aki a határátkelőhelyen bemutatkozott, hasonlított a személyazonossági okmányban szereplő személyre.

Péntek este a kolozsvári bíróság európai elfogatóparancsot adott ki Cărălin Cherecheș ellen, miután a rendőrség nem találta otthonában. A politikus egyébként bírósági felügyelet alatt állt, és megtiltották számára az ország elhagyását. Hetente kétszer kellett jelentkeznie a rendőrségen, legutóbb november 20-án, hétfőn járt ott.

Ezt is ajánljuk a témában

A politikustól korábban lefoglaltak egy Porsche Cayenne típusú gépkocsit is, közeli rokonai pedig előzetesben vannak, miután tetten érték őket Kolozsváron, amikor kenőpénzt akartak adni a bírónak, aki a jogerős ítéletet volt hivatott meghozni.

Mint ismert, a korrupt politikus a magyarellenességéről is hírhedt volt: tavaly és idén is cirkuszt rendezett a városnapokon áruló kürtőskalácsos bódé körül. Román zászlókat erősíttetett a standra, miután nem tudta elolvasni a magyar feliratokat.

Ezt is ajánljuk a témában

Fotó: Jaap Arriens/NurPhoto

Összesen 65 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lemez
2023. november 27. 15:54
Kitoloncolni.Úgynók.
gegrolla
2023. november 27. 13:43
Hogy a fazba lehet valakinek férfiként Katalin a neve?Meg Andrea. És még magyarellenes is?Na takarodjon a q anyjába.
blackorion93
2023. november 27. 11:09
Ficót is "szeretjük", őt is szeretjük. Hazánkban a Magyarelleneseket keblünkre ölelik megértem, hogy idejön. Áldott békét!
fogas paduc
2023. november 27. 08:31
Szóval Kerekes Karahin.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!