Mr. és Mrs. Sodoma

2023. november 15. 18:13

Úgy vagyok az RTL Sztárbox című műsorával, mint a csípős Kentucky csirkével: nem tudom, miért, de zabálom.

2023. november 15. 18:13
null
Ábrahám Róbert
Ábrahám Róbert
PestiSrácok.hu

„Se szeri, se száma azoknak a férfigyűlölő publicisztikáknak, ahol a férfit elnyomó, idejétmúlt és veszélyes macsóként ábrázolják, akitől és amitől nemcsak félni lehet, de kell is. Elvárás. De mi a helyzet fordított esetben? Ugyanis a reggeli műsorokban megszokott, jól koreografált negédes csöpögésen túl a Sztárboxban egy picit letisztultabbakká váltak a szerepek. A műsorban tetten érhető nonverbális üzenetek nem egy boldog férjként mutatták be Járai Mátét, hanem egy méltóságától megfosztott csicskaként, aki pomponlányként szurkol félelemmel és ijesztő ürességgel telt szemeivel az éppen verekedő feleségének.

Ezt is ajánljuk a témában

És félreértés ne essen! Nem az a gond, hogy egy nő a szorítóba lép. A gond az, ahogyan a felvezető kisfilmben a férj hajbókolva szalad az éppen beguruló felesége elé, aki megvető semmibevevés közepette indul meg a bejárat irányába, éreztetvén a dominanciáját. A gond az, amikor Járai Máté nyilatkozatában egy kutyás hasonlattal érvel felesége rendszeres félrelépése mellett, miszerint a kutyákat sem szabad láncon tartani. A gond az, hogy Járaiék erkölcstelenségét valami nagyszerű, valami leírhatatlanul szuper dologként próbálják velünk ünnepeltetni.

Ők abból indulnak ki, hogy ez valami új, valami egészen progresszív. Én pedig abból, hogy nincs ebben semmi új. Többek között ez hozta el a nagy birodalmak hanyatlásának kezdetét ciklikusan, újra meg újra, amióta ember teremtetett a földre. Járai azonban boldogan osztja meg, hogy amiként felesége, úgy ő is rendszeresen félreléphet, és Hajdú Péternél ezt fokozva még azt is ismerteti a nagyérdeművel, hogy ő bizony biszexuális, ami körülbelül akkora meglepetés lehetett a nézők számára, mint egy Hodász-féle coming out. És miért fontos erről beszélni? Mert ők is fontosnak tartják ezt promotálni. Járai Máté ugyanis nem a hálószobája térdeplő sarkát képviseli, hanem azt a férfitípust, amit elvár és amit tenyészteni kíván a nyugati világot kétharmados többséggel irányító valami. Azért nevezem valaminek és nem sátánistáknak, mert még a végén újra kitiltanak az ATV-ből.

Ezt is ajánljuk a témában

(...)

Az Isten szava ez: a férfi az Isten képmása, az asszony pedig a férfinak dicsősége. Az ő szavuk pedig ez: uralkodjék csak Járai Kíra Járai Máté felett, az oldalborda az Isten képmása felett, és tündököljön csak Lucifer színpadán Hieronymus Bosch ecsetének közönsége előtt, taps és üdvrivalgás közepette, az utolsó felvonás premierjén.”

Nyitókép: Képernyőmentés

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
august
2023. november 16. 12:31
:) Várom már, hogy a választás közeledtével a retekklub megrendezi az ellenzéki boxgálát, -vagy válogatót, magyarul. Nézettsége hatalmas lenne, ha netán egy Vadaim - Szabó Tímea meccset, vagy egy Gy. Németh, - Cseh Katalin párharcot. De sokan ülnének a TV elé egy MZP, - Tordai meccs esetén is. Feket Győr, és Novák előd, netán Toroczkai és Csokis Olivió meccsnek is borítékolni lehetne a csúcsnézettséget.
nyúlgerinc
2023. november 16. 08:30
Szerintem ez a "groteszk" pedig nem más mint zab álom. Azaz a lovak álma....(értelmezze ki ki felkészültsége szerint)
Kovács József
2023. november 15. 20:25
Azt is el tudom képzelni, hogy a feleségével osztoznak is az idegen férfiakon. Fordított esetben erre szolgál a lyuksógor kifejezés,
bornemissza-3
2023. november 15. 20:18
"ő bizony biszexuális" Ez körülbelül azt a homoszexuálist jelenti, akinek alibifelesége van, mert annyira azért nem akar más lenni. Akihez persze nem nyúl, de ezt mások nem tudják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!