Pottyondy és a balladai homály

2023. november 22. 15:13

Maradjunk annyiban, hogy a Pottyondy meg az összes többi nem szeretik a pálinkát, a disznóvágást, a focit, Szoboszlait, Rossit, a magyar sikert.

2023. november 22. 15:13
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Magyar Nemzet

„A Pottyondy nem szereti a pálinkát. Ez az, ami biztos. S onnan tudható, hogy eddig soha nem tette szóvá például azt, amikor a Forma–1 világsztár pilótái minden verseny után fognak egy irgalmatlanul nagy üveg, nagyon drága pezsgőt, jól felrázzák, lelocsolják egymást, aztán megisszák a maradékot üvegből. Ezt nem tette még szóvá olyan megjegyzés kíséretében, hogy mondjuk: »Mi lesz legközelebb, megnyerik a futamot, és a boxutcában főznek egy boeuf bourgignon-t vagy egy coq au vin-t?«

A Pottyondynak csak a pálinkával és a disznóvágással van problémája. S úgy általában mindenféle ósdi magyar dologgal. Nála a disznóvágás is afféle szimbólumként kerül elő, az elmaradottság, a suttyóság, a falusiasság, no meg a gusztustalanság szimbólumaként, ahogy ezeknél mindig.

Így állítják fel a logikai sort, amely logikai sor az egyetlen, amit őt találtak ki, ezért képesek megérteni, így nem tudják elengedni. Szóval: pálinka – disznóvágás – kolbász – magyar suttyóság – Orbán.

Pottyondy nem szereti a pálinkát meg a kolbászt. Így aztán a legutóbbi meccs után Szoboszlainak másképpen kellett volna viselkednie.

Amikor kint, az ünneplő tömegben valaki a kezébe nyomta azt a tüskét, így kellett volna szólnia: – Elnézést, uram, de nincs önnél véletlenül egy mindenmentes szója latte? Tudja, én egyfelől ügyelek a fenntartható világra, másfelől nem fogyasztok alkoholt, arról nem is beszélve, mit szólna ehhez a Pottyondy meg a Bartus… (Bartus: Az SI-mértékegységrendszerben a jelentéktelenség alapegysége. Egy bartus egyenlő azzal, hogy háromszor kell bejönnie, hogy senki ne vegye észre, kicsi, aljas és büdös.)

Amúgy ezek a magukat haladó entellektüelnek képzelő prolik minden más hagyománytól el vannak ájulva.

Mindentől el vannak ájulva, ami nem magyar (vagy mostanában: ami nem orosz). Ezért amennyiben Szoboszlai mondjuk egy falat Casu Marzu-val ünnepelt volna, el lennének ájulva a gyönyörtől, a Pottyondy meg könnyekben kitörve majszolna el egy lehulló férgecskét, úgy meg lenne hatódva a hagyománytisztelettől.

A Pottyondy Marco Rossit sem szereti. Azt mondja, Rossi a »digó bevándorló«, aki már olyan, »mint a Bayer Zsolt«.

Nagy megtiszteltetés ez nekem, köszönöm szépen! Kicsit eltöpreng ilyenkor az ember, vajon mihez lenne hasonlítható a Pottyondy, de »hasonlat mit sem ér, felötlik s eldobom«, ugyanis az ügyeletes szerkesztő úgyis kihúzná az összeset.

Maradjunk annyiban, hogy a Pottyondy meg az összes többi nem szeretik a pálinkát, a disznóvágást, a focit, Szoboszlait, Rossit, a magyar sikert – nem szeretnek minket. Éppen ezért mondják el minden ilyen alkalommal, kötelező jelleggel a kedvenc közhelyüket, amely szerint »idegenszívű« volt Ady meg József Attila, és ők velük azonosulnak, értitek, ugye? (Összekacsintás, hú, de jól megmondtad, Edina!)

Ezzel önigazolnak. S ennek persze semmi értelme.

Miképpen soha, semminek sincs értelme, amit csinálnak, tesznek, mondanak. Illetve egy mégiscsak van: minden megszólalásukkal nekünk kampányolnak.

A Pottyondy általment a / Puzséron és elrepült – / Tollászkodni, már mint varjú, / YouTube csatornára ült. / Akinek azt mondja: háj!  / Pálinkát is ihat már: / Hess madár!

Ez a balladai homály. A többi kristálytiszta.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax-2
2023. november 24. 07:17
PLOTTTYONDHY BLEDINA AZ ÜGYELETES BALLIB ELMEBETEG.... ÉLJEN BAYER ZSOLT A 4.SZÁMÚ FIDESZ TAGKÖNYV TULAJDONOSA, A LEG-IGAZABB SZAVÚ MAGYAR ÚJSÁGIRÓ!!!! (AKINEK CSAK EGY ICIPICI HIÁNYOSSÁGA VAN: NEM BESZÉL ÖLÉGGÉ CSÚNYÁN..A SZAR BALLIBGENYÁKKAL, DE EZEN LEHET SEGITENI...)
Mich99
2023. november 23. 22:57
Pottyi nem szereti a magyart – mi meg nem szeretjük a Pottyit.
Fed74
2023. november 23. 16:05
Csicska Zsóti! Azt nem teszed zsebre amit kapsz a pottyondytól!!! Te kutya! Ti a lopást szeretitek a legjobban!!! Ti vagytok Európa ,és az Ország tolvajai, most már hivatalosan is!!!!!
Zsibek Zsoli
2023. november 23. 10:46
Összességében bugris nép a magyar. A falusi embereket csak szégyellni lehet, annyira egyszerűek, primtívek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!