Aki nincs velük, vagyis a Fradival, az ellenük van

2024. január 24. 17:54

A nemzet és a nemzeti érzés nem egyenlő a Ferencvárossal és a Fradizmussal.

2024. január 24. 17:54
Lipták Tamás
Lipták Tamás
A pálya jobboldala

»A Mahart Passnave vezére, Bényi Szabolcs, mit sem sejt a nemzeti érzésekről«írja Kubatov Gábor közösségi oldalán, miután a teljesen állami tulajdonú cég felbontotta szponzori szerződését a Ferencváros női kézilabda csapatával.

Ezzel azt sugallja a pártigazgató-klubelnök, hogy csak a Fradi finanszírozásával lehetne a nemzeti érzésről bárkinek bármilyen sejtelme. Nem új a retorika, Kubatov és mások is régóta alkalmazzák ezt. Aki nincs velük, vagyis a Fradival, az ellenük van, és a nemzet ellen. Ez pedig tévedés.

Ugyanis a nemzet és a nemzeti érzés nem egyenlő a Ferencvárossal és a Fradizmussal, ennek kimondása pesig semmilyen szinten nem jelent Fradi ellenességet. Nagyon jól átérezhető ez az érzés ugyanis az Újpest, a Videoton, a Győr, a Haladás, a Békéscsaba, a ZTE, a Diósgyőr, a Debrecen és más magyar csapatok szurkolójaként, támogatójaként is. 

Én pedig nagyon jól átérzem annak a Kispestnek a fanatikusaként, amelyet éppen a NER, vagyis a Fidesz emberei taszítottak történelme legnagyobb mélységébe. Nem csak a másodosztályba, de a működőképességének a határára is.

A nemzeti érzés felülemelkedik a klubszimpátián és a rivalizáláson, párttagságon, vagy akár a sport szeretetén is. Nem kell hozzá, hogy valaki  kispesti, fradista, újpesti vagy más csapat szurkolója, támogatója vagy szponzora legyen. Elég „csak” a hazáját szerető, azért tenni kész magyarnak lenni. Ezt tapasztlhattuk meg az éppen egy éve A pálya jobboldala által kirobbantott Nagy-Magyarország ügyben is, amelyet sokan támogattak klubszimpátiától függetlenül.
Aldo”

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Facebook/Fradi.hu

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rugbista
2024. január 25. 16:57
Egyetértek a szerző következtetésével.
tapir32
2024. január 25. 08:40
Csődközelbe került az ország Gyurcsány vezetésével és csődközelbe került Budapest Karácsony vezetésével. A csődösök már megmutatták, hogy mindenre alkalmatlanok! Ez nem korrupció volt? Ez a szakértelem? Ez a felelős politizálás?
ördöngös pepecselés
2024. január 25. 06:12
"amelyet éppen a NER, vagyis a Fidesz emberei taszítottak történelme legnagyobb mélységébe" ez meggyőzött. Lipták egy elkeseredett kispesti büdöskomcsi lehet hogy lemaradt a főpolgija drogpartijáról?
zsolt196969
2024. január 25. 05:10
Sajnos a pénzhez nem jár ész. Tudjuk. ÖK azt gondolják van pénz okos vagyok. Nem vagytok azok. OTP vezér Lölö stb. Egy Fidesz szavazó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!