A mai jobboldal Csurka István nézeteit emelte be a kultúrharcba

2024. február 04. 15:35

Csurka szociális érzékenységét, nagybirtokellenességét és kapitalizmuskritikáját azonban nem nagyon követik a fiatal demokraták.

2024. február 04. 15:35
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Csurka István »egy sor dolgot kimondott, amik mára a magyar jobboldali fősodor alapjait jelentik.« – írja Trombitás Kristóf, amiért is talán elfeledik azt az ideológiai botlását a meleg párok gyermekvállalásáról. Úgy legyen!

Persze részben igaza van: 

a mai jobboldal Csurka István nézeteit emelte be a kultúrharcba. 

De ott talán sántít a megállapítás, hogy Csurka szociális érzékenységét, népi írói mivoltából és a népi irók hagyományaiból eredő nagybirtokellenességét és kapitalizmuskritikáját már nem nagyon követik a fiatal demokraták. (És akkor az izraeli-palesztin konfliktus csurkai megközelítéséről ne is beszéljünk.) Csak a harcos kulturális szélsőjobboldaliságát. Hát így megy ez.

De ha már a kimondásról van szó, nézem a Hír tévén Bogár László professzor és Boros Imre beszélgetését. Hogy Németországot bünteti a háttérhatalom, mert néha próbálnak németek lenni. És hogy milyen csodálatos volt az a rendszer és politika amit Bismark létrehozott »békés körülmények között«. (Franciaország megszállását és a második császárság kikiáltását Versailles-ban, illetve a korábbi dán-porosz-osztrák, majd az osztrák-porosz háborúkat talán nem nevezném békés körülményeknek, de ez mindegy is.) És hogy szinte mindent a németek alkottak itt meg Európában korábban.

Kétségtelen, hogy a német zsenialitás sok mindent megalkotott az állami nyugdíjtól a művajon, műlekváron, a rakétákon és drónokon át Auschwitzig (ez utóbbira nyilván nem gondoltak a beszélők), és vágom, hogy az 1945 előtti Németország mennyivel nagyszerűbb volt, mint a mai hitvány, elfajzott liberális Németország, melyet most már harmadszor is büntetnek a második világháború vége óta. 

De akkor illene nyíltan beszélni a ner két prominens szakmailag és ideológiailag elismert gondolkodójától, ahogyan legalább ezt a tisztességes hungaristák teszik az oldalaikon.”

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Trombitás Kristóf

Facebook

Idézőjel

Egy sor dolgot kimondott, amik mára a magyar jobboldali fősodor alapjait jelentik.

Nyitókép: FERENC ISZA / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagoly-29
2024. február 05. 08:06
Ez a figura egyre jobban hülyül!
2024. február 05. 06:21 Szerkesztve
"lofejazagyban-2 feb04. 18:05 amúgy, ennyira szar a magyar nyilvánosság, hogy ezt a zavaros FAM-ot is szemlézni kell?" Mivel közelednek a választások, van aktualitása a folyamatos emlékeztetésnek, mi várható a zavarodott ballibsiktől, mint pl. ez is: https://mediavadasz.info/gyalazkodo-albuddhista-farkas-attila-marton/
iimre
2024. február 05. 06:12
FAM? :DDD https://mediavadasz.info/gyalazkodo-albuddhista-farkas-attila-marton/
iimre
2024. február 05. 06:04
"Claudius1 feb04. 17:15 csakhogy lássátok fideszjobbágyok pedofilmentegető fideszeseteket, mert a mandiner titkolja novák katalin köztársasági elnök kegyelmet adott egy igazgatóhelyettesnek, aki részt vett a pedofil bűncselekmények eltitkolásában." Mi nem tetszik, román? Nem a pedofilnak adott kegyelmet, azt lecsukták: "V. Jánost 2019-ben jogerősen nyolc év fegyházra ítélte a bíróság." A neki falazó helyettese kapott kegyelmet: tinyurl.com/2a7kydtx
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!