Gyűlnek a fideszes polgármesterjelöltek

2024. február 26. 22:03

Lesznek visszatérők és újoncok is.

2024. február 26. 22:03

Egyre több településen, városban mutatja be polgármester-jelöltjét a Fidesz-KDNP a júniusi önkormányzati választásra. 

Győrtől Egerig

Már biztos, hogy Győrben a kormányoldal a regnáló polgármestert, Dézsi Csabát indítja. A polgármester az erről szóló Facebook-bejegyzésében arra is kitért, döntöttek az egyéni képviselőjelöltekről. Dézsi azután lett Győr polgármestere, hogy a szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt lemondott posztjáról és megnyerte a 2020 januárjában megtartott időközi polgármester-választást. 

Pécsen a Fidesz a párt helyi közgyűlés frakcióvezetőjét, Csizmadia Pétert indítja a polgármesteri posztért. Csizmadiát egyhangúlag támogatta a párt helyi szervezete. „Szívből köszönöm a Fidesz pécsi szervezetének bizalmát, elsöprő erejű támogatását! A polgármesterjelöltséget elfogadom!”írta Facebook-oldalán Csizmadia Péter. 

Egerben Vágner Ákos agrármérnököt, korábbi agrárkamarai vezető indul majd kormánypárti színekben. A 49 éves, egri születésű, jelenleg saját agrárszaktanácsadó irodáját vezető Vágner Ákos személyében olyan embert kértek fel a feladatra, aki képes békét, valamint egységet teremteni és ismét a fejlődés útjára állítani a várost – tudatta a párt helyi szervezete hétfőn az MTI-vel.

A Fidesz helyi csoportjai azt javasolják, hogy a párt Keszthelyen Manninger Jenőt, Hévízen Vértesaljai Lászlót, Zalakaroson pedig Novák Ferencet indítsa polgármesterjelöltként a júniusi helyhatósági választáson – írta vasárnap a zaol.hu. Azt is tudni már, hogy a korábbi népszerű híradós, Szebeni István indul majd Ráckevén.

Érkeznek a fővárosi elöltek is

Budapesten lesz egy nagy visszatérő: Bús Balázs, korábbi óbudai polgármester, aki újra megméretteti magát a III. kerületben. 

Több, mint valószínű, hogy az I. kerületben Böröcz László indítja majd a Fidesz. Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztos lapunkan nemrég azt nyilatkozta, hogy ha pártja mellette dönt, akkor elfogadja a jelölést. Zuglóban valószínűleg Borbély Ádám, Kispesten pedig Dódity Gabriella indul majd a polgármesteri posztért. 

Azt is tudni már, hogy a II. kerületben Dombi Rudolf olimpiai bajnok lesz a kormányoldal jelöltje

Nyitókép: választópolgár az egyik pilisszentkereszti szavazókörben, a 2019-es választáson. (Fotó:MTI/Kovács Tamás)

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ekrü
2024. február 27. 08:57
Tommaso 2024. február 27. 07:49 A személyeskedés nem segít rajtad. Olyan kerület, hogy Pest nincs, csak pesti kerületek. Ami a többi részét illeti a dolognak, pont nem érdekel, hogy a 7-8. kerületben ki a polgi, max. nem járok arra. Nálunk a XVI-ban meg úgyis fideszes lesz. DE az ország nem csak Budapestből áll. Nem Budapestnek van országa, hanem az országnak fővárosa. S ameddig erre nem jöttök rá, addig minden egyes választáson kapjátok az újabb 2/3-ot. Tehát megegyezhetünk. Tietek Budapest, miénk meg az egész ország. 2/3-al.
akkor ki
2024. február 27. 08:01
És mizu az ellenzéki kisbrüsszelekben??? Érden, Miskolcon, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Szombathelyen és Baján? Ott miért birkák az emberek??? Nyomozták már ezt a Kormánypártiak? Mi lehet az oka, hogy annyi hülye a szemkilövető csürhére szavaz????
Tommaso
2024. február 27. 07:49
Az ekru nevu fidesz troll nagyon buta. Meg az orszag fovarosat, es a politikai helyzetet sem ismeri. Rossz hirem van a szamara. A jeloltjukkel fel fogjak torolni a budapesti padlot. Es talan az agglomeracioban elok is raebrednek, ez a jobboldali rezsim ellenuk van, folyton kicseszik veluk.
Mich99
2024. február 26. 22:58
Mandiner, nincs nálatok senki, aki helyesen tud írni?! Mert ez a szöveg tele van bakival!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!