Szakértő: Magyarországnak köszönhetően nagyobb átláthatóság jellemzi majd az uniós pénzek elköltését

2024. február 01. 18:33

Gát Ákos Bence szerint az Európai Tanács egy hét feszültség után kompromisszumra jutott.

2024. február 01. 18:33
null

„Egy hét feszültség után az Európai Tanács kompromisszumra jutott” – olvasható Gát Ákos Bence X-csatornáján közzétett bejegyzésében. Az MCC brüsszeli ügyekért felelős vezetője szerint 

Magyarországnak köszönhetően a jövőben nagyobb átláthatóság jellemzi majd az uniós pénzek elköltését. 

Ezt a megállapítást Orbán Viktor szintén X-en tett bejegyzése kapcsán tette, aki a következőket írta az EU-csúcsról: „Küldetés teljesítve. A magyar pénzek nem kerülnek Ukrajnába, és az első és a második év végén is van egy ellenőrzési mechanizmusunk. Az ukrajnai háborúval kapcsolatos álláspontunk változatlan: tűzszünetre és béketárgyalásokra van szükség.”

Nyitókép: Miguel MEDINA / AFP
 

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. február 02. 06:50 Szerkesztve
Most örülnek a libbant hazaárulók, mert szerintük Brüsszelben lenyomták a magyar miniszterelnököt...
Mich99
2024. február 02. 06:43
Az első lépésnek annak kéne lenni, hogy súlyos következményekkel elítélik azokat, akik eddig áthágták az EU szabályait. Minimum: kitiltás az EU közéletéből.
Mich99
2024. február 02. 06:39
Ezek elterelő ígéretek. Brüsszel akkor felejti el ezeket, amikor akarja. Mint eddig.
Hillary Clinton bázisdemokrata
2024. február 02. 02:54 Szerkesztve
Orbánt Brüsszelben leszopatták mint egy hülyegyereket, meg még meg is kurelták, de óh, nagyobb ellenőrizhetőség lesz az EU pénzekben, micsoda siker! Valakinek rémlik miről konzultált Orbán a narancsbirkákkal a konzultáció 7. kérdésében?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!