Aki ismer, pontosan tudja, mi a véleményem a politikai korrektségről

2024. március 25. 17:09

A világháló korában nem lehet ugyanúgy működni, mint 1938-ban.

2024. március 25. 17:09
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

Nyitókép: Mandiner/Ficsor Márton

„A német gyerekek nem ihatnak vizet Ramadánkor a muszlim osztálytársaik miatt – volt tele a ner sajtó a hírrel egy-két napja.

Mert egy konkrét, adott iskolában két tanár megtiltotta a gyerekeknek az órán, hogy vizet igyanak, és még az se egyértelmű, hogy a ramadán miatt tették. (Amúgy azt hallottam, hogy a muszlim gyerekek többsége eszik és iszik Ramadánkor.) Mindenesetre ebből lett, hogy a német gyerekek, mint német gyerekek, nem ihatnak a bevandorlók miatt.

Én elhiszem, hogy nálunk most szélsőjobboldali demokrácia van, ennek megfelelő sajtóval. De talán a világháló korában nem lehet ugyanúgy működni, mint 1938-ban. Mármint a nívót értem ezalatt, nem a tartalmat. Aki pedig ismer, pontosan tudja, mi a véleményem a politikai korrektségről. De az ilyesmik leginkább az antipíszít járatják le.

Persze, ahol eltűntek a patinás cukrászdák és alig van normális kisvendéglő, ott a jónépnek nem csak a kaják terén adják a dzsuvát.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:05
🍓 ️ ­A­­­ ­­­d­ö­­­g­ö­­s­­ ­­­l­­­á­n­­y­o­­­k­­­ ­v­­á­r­­­n­a­­k­­­ ­­r­­­á­­­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
catalina11
2024. március 26. 16:03
Aki ismer, pontosan tudja, mi a véleményem Ethelwolf korrektségről...
catalina11
2024. március 26. 15:03
Ethelwolf = Havas Henrik
catalina11
2024. március 26. 15:01
Wass Albert: Így lett belőlem antiszemita ... Ott kezdte el pályafutását egy másik zsidó gyerek is, Havas Emil, aki egy szép napon bejelentette: „Nem gürcölök én itt tovább, hanem kimegyek Amerikába, és ott leszek újságíró.” Még aznap délután átment a New York nevezetű kávéházba, ahol a román egyetemi hallgatóknak külön törzsasztaluk volt, és szembeköpte az ifjúsági elnököt. A felmérgesedett diákok jól elverték, és másnap már harsogta a nagy hírt a világ minden rádiója: zsidóverés Romániában, ölik a zsidókat Kolozsvárott! Két napra rá ott volt a repülőjegy Havas Emil zsebében, és repült New Yorkba, ahol állás várt rá a New York Timesnál." „Alvy Singer: Dehogy vagyok paranoiás! Nem tehetek róla, hogy az ilyesmit meghallom! Nemrég együtt ebédeltem néhány sráccal az NBC-től. Leettem magam, és szóltam a pincérnek, hogy hozzon nekem valami oldószert. Mire Tom Cristy odasúgta a pincérnek, hogy biboldószert hozzon, érted?! Nem oldószert, biboldót! Nem oldó, biboldó! Most fölfogtad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!