Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

A képregények bűvöletében telik a hétvége Budapesten, Futaki Attila emléke előtt is tisztelegnek

2024. május 16. 10:59

A Vikingek és a Trónok harca sztárjai is tiszteletüket teszik majd a Budapest Comic Con 2024-en.

2024. május 16. 10:59

Nyitókép: Budapest Comic Con Facebook-oldala. Belső kép: Budapest Comic Con hivatalos oldala

Május 18-án és 19-én a képregények és a fantasy világa Budapestre „költözik” a Hungexpóra. 

A Budapest Comic Con idén nemcsak a magyar képregénykultúra ünnepe lesz, hanem több díjátadót is magába foglal majd. A kétnapos eseményhez 2024-ben társrendezvényként csatlakozott a Radiocafé Board Game Expo is, mely helyszínt ad  helyszínt ad a Magyar Társasjátékdíj díjátadójának is.

Az ünnepséget a szombati megnyitó után tartják majd meg, a vendégeknek ezt követően lehetőségük is lesz kipróbálni a díjnyertes játékot – írták a szervezők közleményükben.

A hazai Comic Con számára mindig fontos volt a magyar képregénykultúra fejlesztése, így idén több, erre fókuszáló kezdeményezést is megvalósítanak a hétvége folyamán.

Az idén tragikus hirtelenséggel elhunyt Futaki Attila emléke és munkássága előtt tisztelegve először kerül adják át ugyancsak szombaton a Mastercard Budapest Comic Con-on a Futaki-díjat, mely egyfajta olvasói közönségdíj, ahol a „Legjobb magyar képregény”, illetve a „Legjobb magyarul megjelent külföldi képregény” kategóriában jelölhették kedvenc alktotásaikat a képregény rajongók. 

Ezt is ajánljuk a témában

Különleges kiadvány kerül a polcokra

Emellett mintegy száz külföldi és magyar árussal találkozhatnak a látogatók az MVM Artist Alley-ban, illetve egy olyan különleges kiadvány megvásárlására is lehetőség nyílik a Merch shopban, 

melyet közel 20 magyar képregényalkotó egyedi munkáiból állítottak össze a szervezők. 

Sőt, még az amatőr művészek is teret kapnak a rendezvényen, akik több kategóriában is nevezhettek különöző művészeti ágakban meghirdetett versenyeken – derült ki a kommünikéből.

Fotó: Budapest Comic Con hivatalos oldala

Világsztárok a színpadon

A szervezők azt is elárulták, hogy a rövid idő ellenére sikerült remek színészeket meghívni. 

A rendezvény újabb sztárvendégei között köszönthetik többek között Jerome Flynnt a Trónok harca, Clive Standent a Vikingek, és Afshan Azadot a Harry Potter filmek sztárját! 

Hozzájuk dedikáló, és fotós jegyek is elérhetőek már, hasonlóan az eddig bejelentett vendégekhez – Deep Roy, Erick Avari, Eric Roberts – is – közölték.

Hozzátették, hogy a négy rendezvény színpadi programja  is véglegesedett. A Filmio által támogatott Magyar Filmszínpad szombati napján megrendezik
a „Célkeresztben a S.E.R.E.G” panelbeszélgetést, ahol további információkat tudhatnak meg a vendégek az idén bemutatásra kerülő sorozatról.

Ugyanitt vasárnap pedig olyan kulisszatiktokat feszegetőbeszélgetésekbe kaphatnak betekintést az érdeklődők, mint a „Nemzetközi produkciók
Magyarországon”.

Ha pedig valaki a Comic Con falain kívül is merészkedne, olyan érdekes színpadi programokba is belefuthat, mint a Radiocafé Board Game Expo-n a TableTalk Podcast előadásai vagy a KoreaON Kultúrális Fesztiválon fellépő világhírű Maytree társulat acapella koncertje.

A részletes programot és egyéb érdekességeket a rendezvénnyel kapcsolatban ITT olvashatnak.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:30
🍓 ️ ­­­É­­­r­­­t­­­é­­­k­e­­l­d­­ ­a­­ ­­s­­­z­e­­­x­i­ ­­­p­­­u­­n­c­­­i­­­m­­­a­­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­­𝐖­.­­­𝐗­­­𝟏­𝟖­.­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Osztap_Bender
2024. május 16. 12:17
A rendezvény újabb sztárvendégei között köszönthetik többek között Jerome Flynnt a Trónok harca, Clive Standent a Vikingek, és Afshan Azadot a Harry Potter filmek sztárját! A kultúra hősei, ugye elvtársak?
I feel the earth move under my feet
2024. május 16. 11:53
Futottak még/B-listás sztárok.. Eric Roberts :))))) mennyetek má'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!