Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A választások előtt gyorsan díszpolgárrá avattatta magát Gyöngyös baloldali polgármestere, aki a Covid-19 járványból is jó üzletet csinált

2024. május 13. 21:56

Gyöngyös díszpolgárává választották a baloldali képviselők Hiesz György polgármestert, aki a koronavírus-járvány alatt ötszörös áron tette elérhetővé a Covid-19 kimutatására szolgáló teszteket, de csak ha előre átutalták a vevők az összeget.

2024. május 13. 21:56

Nyitókép: Hír TV

Díszpolgári címet szavaztatott meg magának a baloldali többségű képviselő-testülettel Hiesz György, Gyöngyös baloldali polgármestere – adta hírül a Hír TV. Alapításának 690. évfordulóját ünnepelte Gyöngyös, amelynek alkalmából az önkormányzat díszpolgári címeket osztott ki, ám a Hír TV munkatársait nem engedték be az ünnepségre.

Mint kiderült, a polgármestert az egyik önkormányzati képviselő terjesztette fel erre a címre, amit aztán baloldali többségű képviselő-testület meg is szavazott. Hiesz György pedig átvette a kitüntetést. A Fidesz polgármesterjelöltje úgy véli, az újabb események azt bizonyítják, hogy változásra van szükség a városban.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, Hiesz György neve a Covid-időszak csúcsán vált igazán ismertté. Emlékezetes, 2021 januárjában még mindenki várt a koronavírus elleni oltásra, ugyanis abban az időszakban csak a legveszélyeztetettebb csoportoknak tudták biztosítani.

Akkor kiderült, hogy Gyöngyös polgármesterének nem erénye a türelem: soron kívül, jogtalanul adatta be magának – majd mint később kiderült – és feleségének is a vakcinát, de megkapta az oltást a háziorvos felesége is, aki egy gyöngyösi önkormányzati cég ügyvezetője.

Az ügy azért is volt felettébb visszás, mert a politikus a balliberális oldal oltásellenes kampánya közepette kaphatta meg a védőoltást.

A világjárványból hasznot is húzott Hiesz György: csaknem hatszoros áron tette elérhetővé a koronavírus-tesztet Gyöngyös önkormányzata a helyi lakosoknak. Az ügy pikantériája, hogy az összeget az önkormányzat saját bankszámlájára kellett előzetesen átutalni.

Ezt is ajánljuk a témában

Kizavarták és provokálták a Hír TV stábját

Ellehetetlenítették a Hír TV munkáját egy gyöngyösi rendezvényen vasárnap. Elsőként kizavarták a csatorna munkatársait egy díjátadóról, majd amikor a baloldali polgármestertől szerettet volna kérdezni, három biztonsági őr állta riporterük útját. Sőt a városháza egyik magas rangú munkatársa provokálni kezdte a stábot, aminek az operatőr telefonja esett áldozatul. A Hír TV riportere a polgármestert szerette volna kérdezni díszpolgári címéről, amit a baloldali többségű képviselő-testület megszavazott.

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-92
2024. június 07. 20:58
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­­­é­­k­­­e­l­d­­ ­a­­ ­­­s­­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­p­­­u­n­c­­i­m­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­­𝟖­.­­𝐅­­­𝐔­𝐍
laurahann
2024. május 14. 14:01 Szerkesztve
Az a helyzet, volt már jobbos pógármester is, még szarabb volt, mint hieszgyurka... Nincs a jobboldal ak egy jó arca a városban. Talán, talán majd most...
barkov08
2024. május 14. 09:07
Mennyibe is került nekünk Petiminiszter lélegeztető gépei? 😂
kbs-real
2024. május 14. 07:03
Hivatalban lévő polgármesternek díszpolgári cím. Ízléses. (Ellenzéki szavazóktól kérdezem: mit szólnának, ha Orbán kapna valamilyen nagykeresztet?)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!