Az a demokrata, aki nem demokrata (D. Klára)

2024. május 15. 12:09

Ő hivatott meghatározni a demokrácia fogalmát, ami annyit tesz, hogy valaki nemorbán.

2024. május 15. 12:09
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
vasarnap.hu

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

»Szerintem a legdemokratikusabb döntés ma Magyarországon az Orbán-rendszer ellen küzdeni. Antidemokratikus és demokráciaellenes az, aki Orbán rendszerét erősíti«, vallja az EP-választáson listavezetőként részt vevő politikusasszony a már hivatkozott interjú szerint.

Vagyis ő hivatott meghatározni a demokrácia fogalmát, ami annyit tesz, hogy valaki nemorbán. Ebbe mindenki beletartozhat, még az ördög is; hányszor hivatkoztak arra, hogy az ördöggel is összefognak a Fidesz megbuktatására, ami paradoxon, hiszen az ördög maga a Gonosz, a legrosszabb dolog, ha tehát valaki – ez esetben a Fidesz – rosszabb az ördögnél, akkor ő maga az ördög, vagyis vele is össze lehet fogni saját maga ellen…

A demokrácia felfogásukba az is belefért, hogy feles törvénnyel változtassanak kétharmados törvényeken. Az sem számít, hogy ki mit tett korábban, mit mond, mit tenne később. Ha nemorbán, akkor garancia a demokratikusságra, ellenben, ha bármilyen kérdésben egy platformra kerül Orbánnal, akkor menten antidemokratikus lesz, csakúgy, mint a Fidesz mögött álló többség, noha a demokrácia lényege a többség uralma, vagyis – megint logikai bukfenc – éppen az a nem demokrata, aki demokrata.

Az a gyanús, aki nem gyanús. Megmondta már Virág elvtárs is A tanúban.”

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-87
2024. május 28. 19:46
🍓 ️ ­­­É­r­­t­é­k­e­­l­­d­­ ­­­a­­ ­­s­z­­e­­x­­­i­ ­­p­­­u­n­­­c­­­i­­­m­a­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
moricka13-3
2024. május 17. 08:53
A 2 félnótás Gyurcsány/Dobrevéknek csak az a demokrata, aki bármi ellenvetés, vagy visszakérdezés nélkül, velük egy gyékényen, és csak az ő nótájukat fújja.
makapaka2
2024. május 16. 18:36
A kommunista tömeggyilkos unokája jobban tenné, ha nem prédikálna a demokráciáról! Ugyanolyan hazaáruló, hazug gazember, de legalább talán már nem gyilkolhat.
recipdoki
2024. május 15. 13:38
Ki akarta erőszakkal megváltoztatni a választások eredményét orbánszarosszájú Ungváry Zsolt? Ki hergelte "bal középet"a náci kopaszokat akkor?a puccskisérletnek semmi köze nem volt ahhoz, hogy az emberek mit éreznek. Ez csak egy apropó volt Viktoréknak, khasználták a sok buta mélymagyart. Gyurcsány csak egy szimbólum volt, a kanóc.: A 2006. szeptember–októberi események elemzése A parlamentáris demokrácia korrigálási kísérlete A sokféle indíték mozgatta tömegakciók 2006. szeptember 18-tól kezdve egyetlen, világos és konkrét politikai célkitűzés jegyében homogenizálódtak: alkalmas okként vagy csupán ürügyként használva az őszödi beszédet, rövid úton revideálni kívánták a 2006- Orbán amikor Rákay Kálmi elfelejtette bemondani merre távozzon az orbánimádó nyáj,hogy ne keveredjenek a szélsőjobbos focináci csürhével akik ellen már oszlató rendőri fellépés volt folyamatban,akkor húzott el a páncélautóján ,azóta a focináci csürhét és az orbánvallási szektát sikeresen egybefűzte
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!