Kabaré: Magyar Péter egy sima rádiót nézhetett internetblokkolónak

2024. május 08. 19:05

Hiába kezdett konteózásba a baloldal messiásává avanzsált politikus.

2024. május 08. 19:05

Nyitókép: AFP/Attila KISBENEDEK

Nemrég egy olyan posztot tett közzé közösségi oldalán Magyar Péter, amelyben közölte: szerinte a „titkosszolgálat elkezdte blokkolni a az internetet és a mobilelérést a TISZA Párt országjárásának helyszínein”. Az ellenzék aktuális messiásává avanzsált politikus „fel is szólította” Pintér Sándor belügyminisztert, valamint Rogán Antalt, hogy „ne korlátozzák az internet szabadságát, valamint a szabad véleménynyilvánítást”. Magyar még két férfi fotóját is megosztotta, akik szerinte civilruhás rendőrök voltak, és blokkolók voltak náluk. 

Időközben kiderült: Magyar Péter sztorijával kapcsolatban, hogy az általa emlegetett jelzavarók egyáltalán nem úgy néznek ki, és nagyobbak is  a valóságban, mint a képen látható eszközök.

A rendőrség is reagált

A police.hu-n a politikus kijelentésére reagálva azt írták: „A közösségi médiában az a hír terjed, hogy egyes gyűlések helyszínein a rendőrség munkatársai blokkolták az internetet és a mobilhálózat elérhetőségét. Ez természetesen nem igaz, nem tettünk ilyet és nincs is ilyenről tudomásunk. 

A közösségi oldalakon közzétett – nehezen azonosítható – fényképfelvételeken minden valószínűség szerint egy szolgálati (EDR) rádiókészülék látható,

olyan, amilyet a rendőrök – így a gyűlések biztosításába beosztott munkatársaink is – használnak”.

Vagyis Magyar Péter tehát egy egyszerű rádiót nézhetett „internetblokkolónak”. 

A TISZA Párt alelnökének összeesküvés-elméletének alapját valószínűleg az a jelenség adhatta, amelyet bizonyára már több olvasónk is megtapasztalt koncertek, vagy más olyan rendezvények idején, amelyek helyszínén a szokásosnál több ember gyűlik össze egy helyen. Ilyenkor a hálózat kapacitásának korlátai miatt lelassulhat az internetelérés és akár a térerő is elmehet.

Ezt erősítette még egyébként Magyar Péter bejegyzése alatt több kommentelő is:

Egy kommentelő véleménye Magyar Péter „blokkolós” bejegyzése alatt. Fotó: Facebook
Egy kommentelő véleménye Magyar Péter „blokkolós” bejegyzése alatt. Fotó: Facebook

***

Egy másik kommentelő véleménye Magyar Péter „blokkolós” bejegyzése alatt. Fotó: Facebook
Egy másik kommentelő véleménye Magyar Péter „blokkolós” bejegyzése alatt. Fotó: Facebook

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 126 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovend
2024. május 10. 14:12
Ennyire azért nem debil ő...De a követőit eszerint annak tartja.
Okos Tojás
2024. május 09. 15:13
Elektromos rollert mosott már?
Marhagulya
2024. május 09. 10:29
Kakukk, kakukk, jelentkezz itt a táska. A célszemély mellett van a beépített emberünk, aki egy Sokol rádiónak álcázott jelzavaróval követi a célszemélyt. Közben a Miska Bácsi Levelesládája című retró műsort hallgatja elterelésként a rádióba. Idióta banda XD
balbako_
2024. május 09. 05:39
Ezek a cingár belpesti káderkölykök a reáltantárgyaktól megkímélték demagógiára hangolt agyacskájukat, így beteg fantáziájukat kivetítik a körülöttük lévő tárgyakra. Hasonszőrű imádóik meg falják, mint kecske a zsenge zöldborsót.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!