Házszabályt is sértett volna Rubovszky, hogy időt húzzon

2016. május 10. 18:57

A Hír TV felvette, ahogy az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke arról beszél egy képviselőtársának: akár házszabályt is sértene egy jobbikos javaslat napirendre nem vételével, csak hogy időt húzzon.

2016. május 10. 18:57

Egy képviselőtársával beszélgetve indokolta meg a KDNP-s Rubovszky György, az igazságügyi bizottság elnöke, miért nem engedi napirendre a Jobbik javaslatát, miszerint írják bele az alaptörvénybe a menekültek magyarországi betelepítésének tilalmát. Rubovszky gyakorlatilag elismerte, hogy pártpolitikai érdekek mentén hozta meg a döntést, miközben egy Fidesz-Jobbik-paktumra célzott: „Tudom, hogy ez a feltétele a megszavazásnak. Hozzáteszem, hogy jó feltételt szabtak, mert ha beteszi az alkotmányba, akkor okafogyott a népszavazás. Akkor mi a francért szavazzuk meg a népszavazást?” Rubovszky pechjére a Hír TV kamerája mindezt rögzítette

A Hír TV szerint a két párt úgy egyezhetett meg, hogy a fideszesek tárgysorozatba veszik a Jobbik alaptörvény-módosítását, cserébe a jobbikosok megszavazzák a kormánypártok alkotmánymódosítását a terrorveszélyhelyzetről.

A Hír TV azt is felvette, ahogy Rubovszky belengette: akár házszabályt is kész sérteni, hogy időt húzzon. „Azért ne vegyük napirendre, mert ha elutasítom a tárgysorozatba vételt, nem lehet vitatkozni a plenárison, és inkább húzom el az időt, akár még házszabálysértés árán is” – mondta az Országgyűlés igazságügyi bizottságának kereszténydemokrata elnöke. A Jobbik április közepén nyújtotta be az alkotmánymódosítást, ami azóta az igazságügyi bizottság elnökénél pihent.

A jobbikos előterjesztést végül kedden lesöpörték a bizottság asztaláról.

Az Alfahír ennek kapcsán megkérdezte Halász Jánost. A Fidesz-frakció szóvivője szerint nincs azzal gond, hogy felvétel bizonyítja, hogy az igazságügyi bizottság KDNP-s elnöke házszabálysértésre készült, hiszen Rubovszky ezt végül nem tette meg. „Elkövettünk házszabálysértést? Nem. El fogunk követni házszabálysértést? Nem” – válaszolt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 84 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kamasuka
2017. április 12. 20:32
Bezzeg amikor 2225352342532 kérdést tettek fel a patásnak! Az nem sértett házszabályt.
Géká
2017. január 22. 08:20
te aztán az utolsó utáni pillanatban is véded a védhetetlent nem? Az egész csak egy marketing húzás a Fidesztől. Ha megszavaznák a Jobbik javaslatát, akkor meg lehetne oldani a problémát de nem ez a cél, hanem a szavazatszerzés. Eddig is nyilvánvaló volt minden értelmes embernek, hogy ez a helyzet, de ezután az öszödi beszéd után már minden hülyének is nyilvánvalónak kéne lennie. és ugye akkor itt vagy még te, aki hiszi (vagy megélhetési okok miatt mentegeti itt) hogy a Fideszt érdekli a téma megoldása.
na még ez is
2017. január 22. 08:19
a híres keresztény(demokrata) erkölcs...
Paskai
2017. január 22. 08:19
A simicskás hír tv? És felvette a drága? És igaza van a jobbiknak? Bruhahaha.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik