Meghalt a Quaestor-ügy egyik ügyésze

2016. május 12. 20:20

A napokban váratlanul meghalt az az ügyész, aki azt a csoportot vezette, amely a Quaestor-ügyön is dolgozott – írja az Index, amely értesülést a Fővárosi Főügyészség megerősített. A Fővárosi Törvényszék még áprilisban a vádirat pótlását kérte az ügyészségtől, amelyet ha nem tesznek meg május 31-ig, akkor Tarsoly Csabáéknak nem kell bíróság elé állnia.

2016. május 12. 20:20

Az Index értesülései szerint a napokban váratlanul meghalt a Fővárosi Főügyészség egyik ügyésze, aki a brókerbotrányban érintett Quaestor-ügyön dolgozott. A Fővárosi Főügyészség megerősítette a lap értesüléseit. Bagoly Bettina a főügyészség szóvivője elmondta: a kiemelkedő tudású és munkabírású csoportvezető tragikusan fiatalon hunyt el. A szóvivő szerint az ügyész halála nem befolyásolja a Quaestor-ügy menetét annak ellenére, hogy pont azt a csoportot vezette, amely a Quaestor-ügyön is dolgozott. 

Az Index hozzátette: a Fővárosi Törvényszék április elején szólította fel a Fővárosi Főügyészséget, hogy hiányos a vádirat, ezért egészítsék ki azt. A törvényszék szerint a vádirat hiányosan tartalmazza a bizonyítási eszközök megjelölését és hogy azok mely cselekmény bizonyítására szolgálnak. A pótlására a törvényszék 60 napot adott, és a tárgyalást a bíróság csak akkor tűzi ki, ha a vádirat hiányosságait pótolták.

Az ügyészség azonban visszautasította a törvényszék állításait és nem hajlandó eleget tenni a hiánypótlásnak. Ha május 31-ig a bíróság vagy a vádhatóság nem változtatja meg az álláspontját, az a vádlottaknak lesz kedvező, mivel ebben az esetben a bíróság május 31-én megszünteti a büntetőeljárást, így Tarsoly Csabának és társainak nem kell majd bíróság elé állniuk az ügy miatt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 241 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2017. május 19. 23:55
Maffia kormány idején bármi megtörténhet.
packó_
2017. május 19. 23:55
Őszinte részvétem a családnak! Az előttem szólók meg úgy nagyjából hülye bunkók nagyobbrészt.
csehov
2017. május 06. 21:23
Csak az hal meg, akit elfelejtenek.
kamasuka
2017. április 12. 20:32
András bácsi két hónap múlva lett volna 114 éves ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik