Van egy rossz hírem a Fidesz számára

2016. szeptember 29. 11:01

A helyi önkormányzatok semmiféle törvény adta feladatkörébe nem tartozik sem az országos népszavazáson való részvétel, sem pedig a referendum tárgya. Az amit művelnek, konkrétan bűncselekmény. Btk. 305. és 376. szakaszai.

2016. szeptember 29. 11:01
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„Tízmilliárd felett jár a kormányzati kampányköltés. A népszavazás valóban a legdemokratikusabb eszköz, azonban a kormányzati propaganda pontosan az állampolgári akaratnyilvánítást torzítja. Ami ebben botrányos, az tök független a népszavazás tárgyától! Disznóság volt a nyílt vagy burkolt kormányzati kampány az EU-népszavazáson és a többi referendumon is, ami viszont most folyik, nagyságrendjében mindegyiken túl tesz.

Háromszor nyújtottam be törvényjavaslatot a kormányzati propaganda tilalmára, háromszor söpörte le az asztalról a Fidesz. A közhatalmi propaganda léte önmagában sérti a népszavazás és bizony a választások tisztaságát is. A józsefvárosi önkormányzat plakátokon, a belvárosi önkormányzat levélben buzdít a »megfelelő« választói magatartásra. Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint rendben van, hogy hivatalnokokkal kampányolnak. Van egy rossz hírem számára.

Tekintettel arra, hogy a helyi önkormányzatok semmiféle törvény adta feladatkörébe nem tartozik sem az országos népszavazáson való részvétel, sem pedig a referendum tárgya, az amit művelnek, konkrétan bűncselekmény. Btk. 305. és 376. szakaszai. Oszt' jó napot!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 170 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
frivol824@gmail.com
2017. április 09. 17:11
"Schiffer Magyarország egyik legjobb ügyvédje." Nagyképű lennék, ha azt állítanám magamról, hogy ezt meg tudom ítélni, de abban biztos vagyok, hogy Magyarországon az első 3 közé tartozik a korrektségi mérce alapján.
kurbitalis
2017. március 16. 22:25
TASZ-os pojáca! Te akarod kioktatni a Fideszt?!
Békanász a hasadon
2017. február 27. 11:14
"Schiffer András FB Tízmilliárd felett jár a kormányzati kampányköltés" Már megint egy olyan ember pofázik, aki hat éven keresztül képtelen volt elszámolni a közpénzeinkkel, amiket a viccpártja kapott. Súlyos hiányosságokat talált az LMP gazdálkodásánál az ÁSZ Az Állami Számvevőszék a három frakcióval rendelkező ellenzéki párt 2011-2012-es gazdálkodását vizsgálta. Az MSZP-nél mindent rendben talált, a Jobbiknál voltak problémák, a legsúlyosabb hiányosságokat viszont az LMP-nél tárták fel, ahol a hiányzó bizonylatok és pártszabályzatok miatt nem is tudták elvégezni az ellenőrzést. Az LMP vizsgálatát így a Főügyészség folytatja. http://mandiner.hu/cikk/20140109_sulyos_hianyossagokat_talalt_az_lmp_gazdalkodasanal_az_asz A számvevőszék az LMP esetében azt állapította meg, hogy a pártnak 2013-ban 270,8 millió forint bevétele és 249 millió forint kiadása 2014-ben 992,5 millió forint bevétele és 1 milliárd 3,6 millió forint kiadása volt. A forráshiány kiegészítésére a párt 2014-ben 80 millió forintos rövid lejáratú hitelt vett fel. Az ÁSZ szerint az LMP a 2014-es pénzügyi kimutatást határidőn túl tette közzé a honlapján, emellett a beszámoló, illetve a pénzügyi kimutatás összeállítása során sérült a számviteli törvényben előírt valódiság, valamint a tartalom elsődlegességéről szóló számviteli alapelv. A 2014-es pénzügyi kimutatásban egy jogszabály alapján nevesítésre kötelezett összegű adományt és az adományozót nem a valóságnak megfelelően tüntetettek fel. A számvevőszéki vizsgálat megállapította, hogy az LMP számviteli rendszerének szabályozása a számviteli politika, a számlarend, a leltározási szabályzat, a pénzkezelés szabályozásának hiányosságai miatt nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak, valamint a könyvvezetés sem volt szabályszerű. http://index.hu/belfold/2016/09/22/szabalytalansagokat_talaltak_a_jobbik_es_az_lmp_gazdalkodasaban_is/
Békanász a hasadon
2017. február 27. 11:13
"Schiffer András FB Tízmilliárd felett jár a kormányzati kampányköltés" Ezt magánemberként honnan tudja? Ez is csak egy idegen megszállást segitő sunyi biboldó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik