Van egy rossz hírem a Fidesz számára

2016. szeptember 29. 11:01

Schiffer András
Facebook

A helyi önkormányzatok semmiféle törvény adta feladatkörébe nem tartozik sem az országos népszavazáson való részvétel, sem pedig a referendum tárgya. Az amit művelnek, konkrétan bűncselekmény. Btk. 305. és 376. szakaszai.

„Tízmilliárd felett jár a kormányzati kampányköltés. A népszavazás valóban a legdemokratikusabb eszköz, azonban a kormányzati propaganda pontosan az állampolgári akaratnyilvánítást torzítja. Ami ebben botrányos, az tök független a népszavazás tárgyától! Disznóság volt a nyílt vagy burkolt kormányzati kampány az EU-népszavazáson és a többi referendumon is, ami viszont most folyik, nagyságrendjében mindegyiken túl tesz.

Háromszor nyújtottam be törvényjavaslatot a kormányzati propaganda tilalmára, háromszor söpörte le az asztalról a Fidesz. A közhatalmi propaganda léte önmagában sérti a népszavazás és bizony a választások tisztaságát is. A józsefvárosi önkormányzat plakátokon, a belvárosi önkormányzat levélben buzdít a »megfelelő« választói magatartásra. Kocsis Máté józsefvárosi polgármester, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint rendben van, hogy hivatalnokokkal kampányolnak. Van egy rossz hírem számára.

Tekintettel arra, hogy a helyi önkormányzatok semmiféle törvény adta feladatkörébe nem tartozik sem az országos népszavazáson való részvétel, sem pedig a referendum tárgya, az amit művelnek, konkrétan bűncselekmény. Btk. 305. és 376. szakaszai. Oszt' jó napot!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://jog.mandiner.hu/trackback/25124