Juhász-per

Rogán Antal nem megy el a Juhász-perre

2016. október 27. 13:20

Rogán Antal szerint lejáratókampány folyik ellene, ezért második alkalommal sem megy el a Juhász ellen általa indított perre. A sajtótájékoztatón arról is beszélt, hogy a Népszabadság munkatársával magánbeszélgetést folytatott helikopter-ügyben, így arról nem tartozik számadással.

Második alkalommal sem megy el a Juhász Péter ellen indított perre Rogán Antal – jelentette be sajtótájékoztatóján a miniszter. Rogán azért perelte be Juhászt, mert az Együtt politikusa azt állította róla, hogy bűnözőkkel üzletelt. A per során tanúként idézték Prisztás-gyilkosság miatt nemrég tizenöt év börtönre ítélt Portik Tamást.

A politikus most azzal indokolta távolmaradását, hogy szerinte Juhász és Portik közös lejáratókampányt folytat ellene. Rogán szerint sajtóhírek erősítették meg, hogy Juhász Péter Portik „samesza”. A Mandiner kérdésére, hogy eszerint a Rogán Antallal kapcsolatos hírek esetén is hagyatkozhatunk-e sajtóhírekre, a miniszter nem válaszolt.

Rogán Antal az első szembesítésre a Miniszterelnöki Kabinetiroda közlése szerint azért nem ment el, mert fontos közfeladatot látott el: a Bildnek adott interjút, valamint német újságírókkal folytatott háttérbeszélgetést, illetve találkozott Markus Söder bajor pénzügyi és területfejlesztési miniszterrel is Nürnbergben. Akkor azt ígérte, hogy a második szembesítésre el fog menni.

A jelenleg folyó tárgyaláson jelen van kollégánk ,aki arról számolt be: tanúként idézték a Portik-vallomásban többször szereplő Pápa Marianne-t, de a tárgyalásra ő sem ment el. Portik korábban azt vallotta, hogy tízmillió forintot adott át Rogán Antalnak egy szatyorban, de a politikus tagadta, hogy ilyesmi történt volna.

Helikopterezés, lemondás, sikerek

Rogánt az újságírók az október másodikai helikopterezésről is kérdezték, de a miniszter kitért a kérdések elől: szerinte már mindent elmondott az ügyben, a helikopteres utazás eredeti letagadásakor pedig csak magánbeszélgetést folytatott a Népszabadság újságírójával, ezért arról nem tartozik számadással. Az Index többszöri kérdésére, hogy hazudott-e, azt válaszolta, hogy erről már mindent elmondott korábban. A 24.hu kérdésére azt sem volt hajlandó kijelenteni, hogy többé nem fog hazudni – írja az Index.

Rogánt arról is faggatták, hogy nem tervezi-e lemondását, de a miniszter sikereire hivatkozva hárította el a kérdést. A Mandiner kérdésére, hogy sikernek számít-e az érvénytelen népszavazás, Rogán Antal arról beszélt, hogy a népszavazáson hárommillióan szavaztak a kvóták ellen, így sikeresnek találja azt. A letelepedési kötvényekről elmondta: azt nem a Jobbiknak engedve, hanem saját ütemterve szerint vezeti ki a kormány.

A bejegyzés trackback címe: http://jog.mandiner.hu/trackback/26008