Schiffer ma már nem dolgozna a TASZ-nak

2017. február 27. 08:37

Megváltozott a TASZ stratégiája, és az ő ízlésének sem felel már meg az ilyen típusú jogvédelem, indokolta Schiffer András egy rádióinterjúban, miért nem megy vissza a jogvédő szervezethez dolgozni. Az LMP volt társelnöke szerint az ország életében belpolitikai folyamatok nem, csak külső tényezők hozhatnak nagy változást.

2017. február 27. 08:37

Schiffer András, az LMP politikától elvileg visszavonult társelnöke Fiala Jánosnak nyilatkozott a március 1-jén megszűnő Rádió Q-n. Mint mondta, visszavonulását követően sem korábbi munkahelyének, a TASZ-nak, sem neki nem jutott eszébe, hogy visszamenjen a jogvédő szervezethez dolgozni. Schiffer elmondta: egyrészt megváltozott 2008 óta a TASZ stratégiája, valamint az ő ízlésének sem felel már meg az ilyen típusú jogvédelem.

Politikától való visszavonulásáról Schiffer András azt mondta, szeretne minél jobban kimaradni az LMP életéből a konfrontációs felületeket csökkentendő. Némi felelősséget érez azért a párt és jövője iránt, szeretné, ha 2018-ban is a parlamentben ülne a Lehet Más a Politika, hiszen ez a választás sem lefutott. Jövőre Orbán Viktornak elég nehéz lesz elvesztenie a választást, véli a jogász-politikus: az emberek nemigen látják kormányzóképesnek az ellenzéki pártokat. Schiffer szerint a 2014-2018-i ciklus arra világít rá, hogy a belpolitikai folyamatokból nem következik, hogy változás állna be az ország vezetésében, erre inkább külső folyamatok, tényezők hathatnak.

A Momentum Mozgalom körüli csodavárást Schiffer nem akarta kommentálni.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gabor7th
2017. április 11. 14:21
"Schiffer szerint a 2014-2018-i ciklus arra világít rá, hogy a belpolitikai folyamatokból nem következik, hogy változás állna be az ország vezetésében, erre inkább külső folyamatok, tényezők hathatnak." Azért az internet adó körül eléggé megroggyant a kormánypárt népszerűsége, de aztán azt tette amit a nép várt tőle. A rossz ellenzéken kívül még ez is tényező, azt teszi amit a nép szeretne; az ellenzék meg azt nem akarja... Úgyhogy ha majd a külföld besegít eltüntetni a kormányt egy olyan kormány tüntet el amivel a nép többségében egyetért és olyat segít hatalomra amit az egyszázalék akarna... Hol van itt demokrácia?
exfahrenheit
2017. április 10. 18:15
Schiffer azt azért elmondhatta volna, hogy a jogvédelemnek milyen típusú formáját találja elfogadhatónak, egyáltalán, mi az ami még egyáltalán létezik azok számára, akiknek nincs pénzük ügyvédre, de nem is szellemi fogyatékosok vagy romák.. míg a kormányhivatalok nem rendelnek ki megfelelő pártfogó ügyvédet azok számára, akiknek fideszes hatóságok ellen van peres ügyük..
frivol824@gmail.com
2017. április 09. 17:08
Véleményem szerint a Momentum és az LMP nem említhető egy napon. Az LMP következetesen képviselte az általa felvállalt dolgokat, amelyekkel lehet egyetérteni vagy nem, de a képviselés módja elismerendő. Kár, hogy Schmidt Mária fiacskája beejtőernyőzött!
áfonya
2017. április 09. 12:24
Interneten kitöltve küld el. https://nemzetikonzultacio.kormany.hu/
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik